Evrovizija: Završeno prvo polufinalno veče

1
Završeno je prvo polufinale 57. Pesme Evrovizije u Bakuu, a nakon dvočasovnog spektakla, saznali smo ko su prvi polufinalisti.

Veče je otvorio Rambo Amadeus koji je Crnu Goru predstavio pesmom Euro Neuro. Nakon njegovog nastupa, usledili su predstavnici sedamnaest zemalja koji su nastupili pred šesnaest hiljada gledalaca u Kristalnoj dvorani i milionskim auditorijumom koji ovo takmičenje prati putem malih ekrana širom sveta.

Prve polufinalne večeri nakon Crne Gore predstavio se Island, a potom su usledile Grčka, Letonija, Albanija, Rumunija, Švajcarska, Belgija, Finska, Izrael, San Marino, Kipar, Danska, Rusija, Mađarska, Austrija, Moldavija i Irska.

Domaćini večeri bile su voditeljke Lejla Alijeva i Nargiz Berk-Petersen, kao i pevač Eldar Gasimov, koji je u duetu sa Nigar prošle godine pobedio na ovom takmičenju.

Veliku pažnju izazvao je nastup takmičarki iz Rusije. Folklorna grupa Buranovskije babuške pobedila je na nacionalnom takmičenju rusku pop zvezdu Dimu Bilana i tako se izborila za učešće na takmičenju u Azerbejdžanu. Najstarija od šest članica ima 76 godina, ali to ih nije omelo da podignu publiku u Kristalnoj dvorani na noge.

Srpski predstavnik Željko Joksimović nastupiće druge polufinalne večeri, 24. maja. 

Zemlje koje su se plasirale u finale su Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija i Irska, a njihov sledeći nastup održaće se 26. maja.

makonda-tracker