BOLNA PROŠLOST

Uspomena koja puni oči suzama: Fotografija Silvane i Radmila Armenulića u vreme dok nisu NI NASLUĆIVALI tragediju

0

Njen lik i delo nikada neće biti zaboravljeni, kao i tragični način na koji je izgubila život.

Silvana Armenulić
Silvana Armenulićfoto: youtube/printscreen

Silvana Armenulić, pevačka diva Jugoslavije, tragično je izgubila život u saobraćajnoj nesreći 1976. godine kada se vraćala sa koncerta iz Aleksandrovca, a iza sebe je ostavila ćerku Gordanu.

 

Slavna pevačica je bila u braku sa teniserom Radmilom Armenulićem, međutim njihov život je bio prepun uspona i padova, pa je tako upamćena i njegova afera koja se završila fizičkim sukobom između Silvane i teniserove tadašnje ljubavnice.

 

Popularni film Toma je između ostalog obrađivao i odnos pevačice sa Tomom Zdravkovićem, međutim, veza po kojoj će biti upamćena, a kasnije i brak je, svakako, sa Radmilom.

Nedavno je na poznatoj Instagram stranici posvećenoj različitim ličnostima srpske javne scene objavljena fotografija na kojoj su Silvana i Radmilo srećni i nasmejani u jednom vremenu koje se više nikada neće ponoviti ni za nju, a ni za njega.

Silvanina ćerka je pre nekog vremena objavila uspomenu sa pokojnom majkom, na dan kada je godišnjica njene smrti i tada je skrenula pažnju na sebe, pa su mnogi komentarisali veliku sličnosti između nje i Silvane.

 

Podsetimo, sa Silvanom su tog tragičnog dana nastardali i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

 

 

makonda-tracker