muke do uspeha

Iz doma je odvedena na prevaru, javnost je TERORIŠE: Neobičan životni put pevačice čije pesme teraju na ples

0

Ako ste ikada čuli bar jednu njenu pesmu, sigurno ste zaplesali, a ne znaju svi koliko je bio trnovit put popularne pevačice od siromašne devojčice na Kubi do megazvezde koja snima takve hitove 

foto: MACE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: MACE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako ima tek 25 godina, Kamila Kabeljo je već neko vreme prava muzička megazvezda, a gotovo da nema osobe koja nije makar jednom zaplesala uz njen najveći hit "Havana".


Ova mlada Kubanka nije uspeh doživela preko noći, već je godinama vredno radila kako bi ispunila svoj najveći san – da uspe u muzičkoj industriji, i tako se zahvali roditeljima na svemu što su učinili za nju.

 

Kamila je rođena u Habani del Este, ribarskom delu Havane, u porodici Alehandra Kabelja i Sinuhe Estrabio. Njen otac je rođen u Meksiko sitiju, ali se u mladosti preselio na Kubu, a porodica je tokom Kamilinog ranog detinjstva živela na relaciji Meksiko-Kuba. Život im nije bio lak, oskudevali su s novcem i znali su da moraju nešto da preduzmu da bi Kamila i njena sestra Sofija imale budućnost.


Kada je imala samo šest godina, roditelji su joj rekli da s majkom ide u Disney World, na Floridu. Ispostavilo se da je to bila laž – u pitanju je bio pokušaj emigracije. One su prešle granicu između Meksika i Amerike i vozile se 36 sati do Majamija, nakon što su čekale da im se odobri ulazak u državu. Kada su stigle u SAD, živele su u kući prijateljice Kamilinog deke, a njena majka je noću učila engleski jer ga nije govorila dovoljno dobro da bi mogla da se zaposli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello)


Za to vreme, njen otac je čekao da dobije vizu, a porodici se pridružio tek 18 meseci kasnije.


Iako je Kamilina majka bila arhitektkinja, njena diploma nije važila u Americi, pa je radila slabo plaćene poslove, baš kao i njen otac. Vremenom su napredovali, štedeli, da bi potom osnovali građevinsku kompaniju.


Sad mi je jasno da je to bila jedna hrabra odluka. Iako u Americi nije imala porodicu, mama me je odvela s Kube da bi mi omogućila bolju budućnost. Imali smo samo nekoliko stotina dolara i odeću koja je stala u malu torbu. Plašile smo se, naravno, ali nismo dopustile strahu da nas zaustavi – ispričala je Kamila kasnije.

 

Kada je imala 15 godina, Kamila se prijavila za takmičenje "Iks faktor", ali nije postigla veći uspeh. Međutim, privukla je pažnju producenata, koji su joj predložili da s takmičarkama Ali Bruk, Normani Kordej, Loren Hauregi i Dinom Džejn osnuje grupu Fitfh Harmony.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello)

 

One su pristale i vrlo brzo osvojile srca mlađe publike, da bi 2017. godine Kamila započela samostalnu karijeru.


Već prvom pesmom Love Incredible oduševila je fanove, a usledili su hitovi Hey Ma, Know No Better... Najveći uspeh postigla je sa singlom Havana, a njena karijera vrtoglavo napreduje.


U poslednje vreme, međutim, najviše se piše o njenom raskidu dugogodišnje veze s muzičkom zvezdom Šonom Mendezom, kao i o napadima koje Kamila doživljava na društvenim mrežama. Pevačica u slobodno vreme najviše voli da se opušta na plažama Majamija, a paparaci su joj uvek za petama. Dok je neki hvale jer ne krije svoje "stvarno" telo i ne krije celulit i strije, nije malo onih koji je brutalno vređaju.

 

1 / 3 Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia


"Kamila, izgledaš kao mladunče kita", "Hitno joj je potrebna teretana", "Ona definitivno nije primer osobe koja se pravilno hrani", "Nek smrša 15 kilograma pre nego što sledeći put izađe do plaže"... neki su od užasnih komentara s kojima se Kamila suočila.


Ona nema nameru da se krije, ali ističe da joj nije prijatno.

 

Svaki put kad odem u ovaj plažni bar u Majamiju budem na meti paparaca, nekako uvek saznaju kad dođem. Uhvate me u bikiniju i osetim se vrlo ranjivo i nespremno. Nosila sam premali bikini i nisam obraćala pažnju na to kako izgledam, da bih potom videla svoje fotografije na društvenim mrežama i sve te komentare i uznemirila sam se — rekla je pevačica jednom prilikom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello)


Podsetila sam sebe da je na moje samopouzdanje to uticalo kada sam razmišljala iz ugla kulture, a ne iz svog. Kulture koja je toliko navikla na to kako izgleda "zdravo" žensko telo da je potpuno zaboravilo na to šta je realnost za većinu žena. Fotošop, restriktivne dijete, prekomerno vežbanje i biranje uglova iz kojih nam tela izgledaju potpuno drugačije nego u tom trenuku i u prirodnom stanju, kada da udahnemo, kada da jedemo, kada da dopustimo talasima da nas "tuku"... Podsećam sebe na to, sluđam podkaste o intuitivnoj ishrani, pratim žene koje prihvataju svoj celulit, strije, stomak, nadimanje i oscilacije težine.. A ipak. Ja sam slobodna žena u dvadesetim, usred gomile promocija i želim da se osećam kao neko ko izgleda lepo — požalila se Kamila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello)


Ona je istakla da je, spremna za paparace, otišla na obalu u novom bikiniju, da je stavila sjaj za usne, da je jedva disala koliko je uvlačila stomak i da nije bila u stanju ni da se nasmeši dok se pretvarala da ne vidi ljude koji je fotografišu.


Videla sam grupu dece koja su se kikotala dok su ih obarali talasi — bez naočara za sunce, bez nakita, bez samosvesti, samo nevinost dece, a to je sve osećaj koji sam uvek imala kad sam išla u prirodu — otkrila je Kamila. —Znala sam da ću izgledati "dobro" na fotografijama i mislila sam da ću se osetiti ispunjeno, a ipak nikada se nisam gore provela na plaži.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello)


Ona je priznala da još uvek nije došla do toga da ne haje za tuđe mišljenje.


Intelektualno, znam da to kako izgledam ne određuje koliko sam srećna, zdrava ili seksi. Emocionalno, poruke koje dobijam od sveta glasno odjekuju u mojoj glavi — iskrena je pevačica.


Pevačica je, inače, poznata po tome što zrači samopouzdanjem i ne opterećuje se time šta će drugi misliti o njenom telu i više puta je u javnosti ponosno pokazala kako žensko telo zapravo izgleda.

 

Kamila Kabeljo
foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Iskreno, isprva sam bila ekstremno nesigurna. Pitala sam se kako moje fotografije izgledaju. "Moj celulit! O, ne. Nisam uvukla stomak!" Ali tada sam shvatila da je normalno da postoje loše fotografije i loši uglovi, da moje telo nije napravljeno od kamena i mišića... Tužno je što veliki deo devojčica i tinejdžerki odrasta u svetu koji zahteva savršenstvo, a ono čak ni ne postoji — objasnila je ona tada.

 

 

makonda-tracker