tužno i setno

Bila je vesela i presrećna uoči 100. rođendana : Pogledajte poslednju fotografiju čuvene Beti Vajt — 20 dana pred SMRT

4

Do poslednjeg trena bila je vedra, nasmejana, puna razumevanja za ljude koji je okružuju, te je sa ovog sveta otišla u miru, barem tako kažu njeni poznanici.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Proslavljena glumica Beti Vajt preminula je uoči 100. rođendana, a njena karijera bez prekida trajala je 80 godina. Tumačila je uloge u skoro 120 filmskih i televizijskih ostvarenja, a nominovana je za dvadeset Emi nagrada, a osvojila ih je čak sedam.

 

Pre nekoliko meseci istakla je da će napraviti proslavu za jubilarni rođendan kojem se veoma radovala, a divne komentare dobijala sa svih strana sveta. Ova želja joj se nije ispunila, te je u večni san utonula 31. decembra, javili su strani mediji.

 

Počast su joj odali predsednik Amerike - Džo Bajden i prva dama, a tokom prvih dana januara puštani su filmovi u kojima je tumačila glavne uloge.

 

Juče, 17. januara, kada je trebalo da proslavi divan dan, njena saradnica i desna ruka Kristen objavila je poslednju Betinu fotografiju koja je nastala pre manje od mesec dana.

 

Pozdrav svima, ovde Kirsten, asistentkinja Beti Vajt. Na ovaj poseban dan, želim sa vama podeliti njenu fotografiju. Snimljena je 20. decembra prošle godine. Verujem da je ovo jedna od njenih poslednjih fotografija. Bila je predivna i presrećna. Hvala svima koji će danas činiti dobre stvari  — napisala je tužna Kristen.

 

Beti Vajt
foto: Facebook Printscreen

Dramska umetnica nije dozvoljavala da klone duhom zbog duboke starosti i neumitnog protoka vremena, već je koristila svaku priliku da bude doterana, u vedrim bojama, sa malo crvenog karmina i laka na noktima, jer je sebe smatrala damom.

 

Dane bi provodila čitajući klasike, pišući poeziju, posmatrajući prirodu koja je okružuje, a nacionalni tv kanali i zabavne emisije bile su deo njenog svakodnevnog života. 

 

Do poslednjeg trena bila je vedra, nasmejana, puna razumevanja za ljude koji je okružuju, te je sa ovog sveta otišla u miru, barem tako kažu njeni poznanici.

 

Podsetimo, Vajtova je iza sebe imala tri braka, a najduže je ostala u zajednici sa Albertom Ludenom sa kojim je bila do 1981. godine, kada je voditelj preminuo nakon teške bolesti.

 

Kad se probudio i počeo pomalo da govori, ponadala sam se da, možda, ipak nije tako loše kao što je izgledalo. Nažalost, moje nade su za samo nekoliko dana pale u vodu. Alen je izdahnuo na mojim rukama, 9. juna 1981, samo pet dana pre naše osamnaeste godišnjice braka. Jedino što sam u tom trenutku želela, jeste da odem s njim – otkrila je Vajtova nakon njegove smrti.

 

Beti Vajt
foto: Profimedia

 

 

 

 

makonda-tracker