MODNA KREATORKA OTVORENO O VAŽNIM TEMAMA

Trenutno žali samo zbog JEDNE STVARI: Tamara Jarić za Glossy otkrila detalje svog odnosa sa Adrijanom Limom

0

Na reviji održive mode u Beogradu zapaženu ulogu imala je kreatorka Tamara Jarić, koja je predstavila svoju kolekciju, govorila o svom viđenju mode, ali i otkrila nam u kakvim je odnosima sa bivšom snahom — čuvenom Adrijanom Limom

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

U  svečanoj sali Skupšine grada Beograda održana je revija održive mode Verice Rakočević, Tamare Jarić i Igora Todorovića. Poznati kreatori predstavii su mini-kolekcije i govorili o svom viđenju održive mode, koja je postala svojevrstan modni imperativ.

 

Nije u pitanju samo recikliranje materijala, već niz aktivnosti koji vodi ka smanjenju hiperprodukcije, edukacija kada je očuvanje planete u pitanju, promena u pogledu mode koja počinje od pojedinca pa se širi ka globalnom nivou.

 

Svoju kolekciju prikazala je i kreatorka Tamara Jarić, koja već godinama živi i radi u inostranstvu. Tamara je ostvarila velike uspehe u Americi, a dobro je poznato da je u pitanju sestra košarkaša Marka Jarića.

 

 

Tamara nam je otkrila da je prezadovoljna kako je revija prošla, pa kratko progovorila o njenoj temi, odnosno o konceptu održive mode:

 

To je odgovornost prema životnoj sredini. Što se tiče kreacija, završila sam ih pre pandemije, bilo je teško da se pronađu adekvatni materijali, to je bio veći izazov nego korona, koja je otežala proces, ali ga nije zaustavila.

 

Tamara je i dala modni savet zaljubljenicama u modu, pa otkrila da rado bira da nosi sakoe, što je ujedno i vanvremenski komad koji bi preporučila svima.

 

1 / 4 Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

Kada je u pitanju svest o održivoj modi u Srbiji, Tamara je dala svoj sud.

 

Nadam se da smo postigli ovom revijom nešto, te da će u budućnosti biti više dizajnera koji će se potruditi da se obrazuju u skladu s održivom modom.

 

Tamara Jarić je i za Glossy otkrila da je pobornik kupovine u second hand šopovima

 

 Second hand — što da ne, volim da miksujem iz maminog ormara, nešto da sašijem...

 

1 / 3 Foto: Glossy, Nedeljko Tišanović

 

Kada je u pitanju njen odnos sa manekenkom Adrijanom Limom, mediji su o tome često pisali. Naime, bivša supruga Marka Jarića i njegova sestra i dan-danas su veoma bliske, a Tamara nam je otkrila i detalje njihovog odnosa u poslednje vreme.

 

Kad sam kreirala kolekciju, dok smo se malo češće družile, ona je to propratila i svidelo joj se! Bila je zaintrigirana, ispitivala me je za održivu modu, dopalo joj se to. Ne znam da li je videla celu kolekciju, ali mislim da će joj se svideti.

 

 

Na pitanje da li su često u kontaktu i da li održavaju dobre odnose, Tamara je otkrila da žali što se zbog pandemije ne viđaju onako često kako bi želele.

 

Jeste, samo se, nažalost, ne viđamo zbog korone, ali nadam se da ćemo se uskoro družiti. 

 

O tome koliko su bliske i da među njima nema zabranjenih tema Tamara govori otvoreno:

 

Mi smo bliske, to je spontano, kao dve dobre prijateljice. Nema u razgovoru nikakvog šablona. Ako joj se nešto desi, ona će mi reći, i ja isto tako — otkrila je Tamara za Glossy.

 

 

makonda-tracker