uspešna dama

"SA VOJOM JE LAKO I LEPO RADITI": Milica Mihajlović iskreno govori o suprugu, ulogama, ali i divi Mileni Dravić!

0

Savete koje je dobila od glumačke legende ne zaboravlja...

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Talentovana glumica Milica Mihajlović godinama oduševljava publiku novim ulogama, kojima daje posebnu čar, a sada je otkrila kako je biti u kadru sa suprugom Vojom Brajovićem, što se neretko dešavalo.

 

"Mnogo smo improvizovali, ali sa Vojom je i lako i lepo da radim. Igrali smo u nekoliko navrata zajedno i u pozorištu i na filmu. Razumemo se u glumi jer delimo isti ukus i pogled na svet, lako uđemo u isti akord, žanr, tonalitet... Tako je kad radim i sa prijateljima. Opet, ume da bude i veoma inspirativno kada se sretnete sa novim mladim ljudima i osetite dah novog vremena."

 

Milica je bila i deo ekranizacije "Čizmaša", koje je delo njenog oca, te je opisala taj čin.

 

"Bilo je dirljivo i lepo. Uzbudljivo iskustvo mi je bio rad na predstavi "Petrijin venac", jer sam doživela neku novu bliskost sa ocem. To je veliko opterećenje i tri puta veća odgovornost nego kada radite s ljudima s kojima niste toliko bliski."

 

Voja Brajović, Milica Mihailović, Milica Mihajlović
foto: Zorana Jevtić

S obzirom na to da je glumački poziv često na klimavim nogama, Mihajlovićeva priznaje šta je održava u ovom poslu.

 

"Obožavam svoj poziv, trudim se da se hvatam za svako zrnce radosti u njemu. Drugo, ja sam timski igrač. Sećam se kad mi je Milena Dravić na početku rekla: "Videćeš, ili ćeš se raspadati od posla, ili nećeš raditi ništa. Posao dolazi u talasima i to treba izdržati." I tako je, strpljen-spasen. Treba sačekati da prođu periodi suše, a onda dobro rasporediti energiju kad sve grune u istom trenutku."

 

U seriji "Komšije" Milena Dravić joj je igrala svekrvu, te se glumica prisetila ovog iskustva.

 

"Toliko smo joj se radovali i tu i u "Sinđelićima", kao i njenom neverovatnom smislu za humor. Bila je osobena. Ma dar je čudo. A dar je rasvetliti stvari iz svog ugla, a ne raditi to sa namerom da budeš originalan. Ona je u svemu bila posebna jer je njena ličnost bila takva. Inače, mislim da je glumačka ličnost ono što svakog od nas izdvaja i ono što gledaoce vezuje za glumce. Na glumcima se i te kako vidi da li su inteligentni ili nisu, da li su načitani ili nisu, da li su duhoviti ili ne. Zato čovek mora stalno na sebi da radi, da se obogaćuje i da odoleva tom životu sa i bez adrenalina. Milena je zračila čarobnom ličnošću i bila jedan od najvećih evropskih šarmova.", završava glumica.

 

 

 

makonda-tracker