In memoriam

Do pre samo nekoliko dana Tomo Kuruzović radio je na seriji Nemanjići: Bard pozorišne i filmske scene preminuo od posledice srčanog udara

1

Nezaboravni Nikoletina Bursać i Misirac u "Nemanjićima" tumačii je lik vizantijskog cara Aleksija Anđela, oca prve žene Stefana Prvovenčanog Evdokije...

foto: Saša Đorđević, Beta, Aleksandar Jovanović Cile
foto: Saša Đorđević, Beta, Aleksandar Jovanović Cile

Danas, u 87. godini života, od posledice srčanog udara preminuo je čuveni srpski filmski, televizijski, potorišni glumac, režiser i književnik, Tomo Kuruzović.

Do pre samo nekoliko dana, radio je na seriji "Nemanjići", gde je bio najstariji je član ekipe. Nezaboravni Nikoletina Bursać i Misirac glumi vizantijskog cara Aleksija Anđela, oca prve žene Stefana Prvovenčanog Evdokije.

 

Uskoro stiže prva serija o Nemanjićima: Evo koji glumci će igrati Svetog Savu, Stefana Prvovenčanog... (FOTO)

 

Predosetio sopstvenu smrt?

 

Tomo čeka svoj kadar u društvu producenta Miodraga Miška Stevanovića, piše Kurir, a iz studija koji odslikava manastir Hilandar izlazi Mladen Nelević kao Sveti Simeon u svetloj hilandarskoj rizi.

Jesi li umro?", pita ga Kuruzović.

Umro sam", kaže Nelević.

E, neka si. Valjda će i mene uskoro da pozovu", dobacuje Tomo, ali zlatno pravilo glume je da i starije kolege moraju da čekaju svoj red.

Glumac je završavao i pisanje autobiografije o sebi i drugima u kojoj će veliki deo biti posvećen tragediji njegove ćerke Sanje.

makonda-tracker