imali su poseban odnos

Ni Hari ni Vilijam — SAMO ON! Ovaj zgodni glumac će naslediti kuću u kojoj je odrasla princeza Dajana

2

Pokojna princeza od Velsa ostavila je svojim sinovima u nasledstvo mnogo novca, nekretnina i nakita, ali ni princ Vilijam ni princ Hari neće naslediti luksuzno imanje na kom je odrasla nikad neprežaljena ledi Di.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tragično stradala princeza Dajana rođena je u Sandringemu u Norfolku 1. jula 1961. godine, kao četvrto od petoro dece Džona Spensera, vikonta od Altorpa. Porodica Spenser je kroz generacije bila usko povezana s britanskom kraljevskom porodicom, a Dajanine bake Sintija i Rut bile su dvorske dame majci kraljice Elizabete II.


Kad je ona imala sedam godina, roditelji su joj se razveli, a Dajana je najpre živela s majkom Franses u Londonu, nakon čega je starateljstvo nad decom dobio vikont Spenser. Zato se ledi Di ubrzo preselila u Altorp, imanje Spenserovih u Nortemptonširu, gde je živela i nova supruga njenog oca Rejn, grofica od Darmuta. S njom je Dajana imala loš odnos i navodno ju je jednom gurnula niz stepenice, a svoje detinjstvo u Altorpu opisivala je kao nesrećno i nestabilno. Ipak, vratila mu se — njeni ostaci danas počivaju u Altorp parku.

Ovo luksuzno zdanje ima čak 90 soba i galeriju portreta, a uz velelepnu kuću tu je i nepregledno prostranstvo travnjaka.


Kako su svojevremeno pisali britanski mediji, ovo imanje ipak neće pasti u ruke Dajaninim sinovima, već će ga naslediti Luj Spenser, princezin bratanac.

 

Princeza Dajana, Luj Spenser
foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Dajanin brat Čarls, deveti erl Spenser, ima sedmoro dece: Kiti, Luj, Šarlot, Ameliju, Elajzu, Edmunda i Laru. Luj, najstariji Čarlslov sin bio je vrlo mali kad je njegova slavna tetka stradala, a upravo je on taj koji će biti vlasnik Altorp parka.

 

Luj Spenser odrastao je u Kejptaunu, a u Veliku Britaniju se vratio kako bi studirao na prestižnom Univerzitetu u Edinburgu. Mediji ga opisuju kao "vrlo privatnu osobu", a zanimljivo je to što je odlučio da postane — glumac.

 

 

Dopašće vam se. On je vrlo skroman, iskren, pristojan i visok — rekao je za The Telegraph izvor blizak porodici.


Kako je istakao Džonatan Šalit, iz agencije InterTalent, koji brine o njegovoj karijeri, on očekuje da mladi Luj doživi veliki uspeh u Americi i da će dobiti odlične uloge samo zbog svog porekla i prezimena.

 

A uz to i izgleda dobro — rekao je Šalit.

 

Luj Spenser
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako su svojevremeno pisali mediji, Luj trenutno živi u Londonu i pokušava da se ostvari kao glumac. Neko vreme se spekulisalo da je najstariji Spenser u lošim odnosima sa sestrama jer će njemu pripasti čuveno imanje, ali su izvori bliski porodici to negirali.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Velvet Mag (@velvetmag.it)


Iako Luja nema u medijima, poznato je da voli provod i da je okružen slavnima, pa se tako jednom prilikom pojavio na fotografijama reperke Niki Minaž iz noćnog izlaska, a viđen je i na venčanju princa Harija i Megan Markl. Britanski tabloidi jednom prilikom su ga nazvali "Hari lajt", jer kao i njegov brat od tetke u mladosti, obožava žurke i da bude okružen lepim devojkama, ali je nešto umereniji nego što je princ Hari bio.

 

 

makonda-tracker