Njen veliki trijumf

Telohranitelj otkrio potresne detalje priče zbog koje je svet plakao: Evo šta je Džeki Kenedi uradila odmah nakon sahrane svog supruga

0
Iako uplakana i verovatno nesrećnija nego ikada ranije u životu, supruga ubijenog predsednika Sjedinjenih Američkih Država smogla je snage da pobedi sve prepreke i uradila važnu stvar u čast Džonu Kenediju.

 

foto: Profimedia

 

Pokušao sam da je odgovorim od toga i na kraju uspeli smo da napravimo kompromis i da se samo deo povorke pešači od Bele kuće do katedrale. Agent Landis i ja ćemo biti uz nju, ali znali smo da će to biti najduža milja koju ćemo prepešačiti u životu."

 

Džeki Kenedi Onazis: Kontroverzna prva dama Amerike

 

Odlomak iz knjige Klinta Hila "Gospođa Kenedi i ja":

 

"Bilo je vreme da upalimo večni plamen. Od trenutka kada je gospođa Kenedi počela da planira sahranu, imala je ideju da upali večni plamen, poput onog na grobu neznanom junaku u Parizu. Zanemarila je mišljenje svih onih koji tvrdili da to previše komplikovano da bi moglo da se uradi na vreme. Divio sam se njenoj hrabrosti i stavu, koji joj je omogućio da to i uradi. Večni plamen je bio njen trijumf.

 

foto: Profimedia

Posle sahrane bio je organizovan mali prijem u Ovalnoj sobi kome je prisustvovalo svega nekoliko posebnih ljudi: Šarl de Gol, princ Filip, car Hajle Selasije, irski predsednik Imon de Valera. Nakon što se zahvalila svima što su došli, gospođa Kenedi, prešla je u veću Crvenu sobu gde su bili drugi zvaničnici. Na tom prijemu bilo je mnogo više ljudi i brinuli smo da li će ona moći to da izdrži, ali čak i da nije bila dovoljno jaka, nije to pokazala.

 

makonda-tracker