srećno

Venčanje će trajati 10 dana, biće preko 4.000 zvanica: Ljubavna priča princa od Bruneja i lepotice poreklom sa Balkana

3

Najpozeljniji princ na svetu stao je ludi kamen sa lepom Balkankom i time slomio srca brojih obožavateljki 

foto: tmski / Planet / Profimedia
foto: tmski / Planet / Profimedia

Za princa Abdula Matina od Bruneja mnogi kažu da je najpoželjniji neženja na svetu. Pre oko 3 meseca mnoge žene bile su skrhane vestima da je svoje srce zavetovao lepoj Aniši Isi Kalebić, s kojom je sada odlučio da stane na ludi kamen. 

 

Kraljevski par, koji se verio u oktobru 2023. godine, priprema se za venčanje u raskošnom desetodnevnom venčanju koje je počelo 7. januara. Princ Matin je sultanov četvrti sin i 10. dete i živi javnim životom.

 

Njegova verenica Aniša je unuka sultanovog specijalnog savetnika, Pehin Dato.

 

Pinc je veoma aktivan u obavljanju poslova koji su mu povereni, a mediji su preneli da je prisustvovao krunisanju kralja Čarlsa i kraljice Kamile u maju 2023.

 

Takoše, on se pridružio svom ocu na sahrani kraljice Elizabete u septembru 2022.  Anišu je javnost mogla da vidi na kraljevskom venčanju sestre princa Abdula Mateena u Bruneju, koje je održano u januaru 2023.

 

Princ Matin je aktivan na društvenim mrežama gde deli postove sa skoro 2,5 miliona pratilaca. Nedavno je podelio fotografiju na kojoj se on nalazi pored Aniše na njihovom veridbenom portretu.

 

 

Evo osvrta na ljubavnu priču princa Matina i Aniše Ise Kalebić uoči njihovog desetodnevnog venčanja.

 

Navodno su se zabavljali nekoliko godina


Princ Matin je sultanov četvrti sin i 10. dete. Aniša je unuka specijalnog savetnika sultana Hasanala Bolkijaha, Pehin Dato Isa. Navodno se zabavljala s princom Matinom nekoliko godina.

 

Aniša se pridružila princu Mateenu na kraljevskom venčanju njegove sestre, princeze Azemah Ni'matul Bolkiah, u januaru 2023. Udala se za princa Bahara ibni Džefrija Bolkija, svog prvog rođaka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)


Njihova veridba objavljena je u oktobru 2023


Vest o veridbi princa Matina sa Anišom prvi put je izašla na videlo putem zvanične izjave njegovog oca, sultana Hadži Hasanala Bolkijaha, u oktobru 2023.

 

- Kraljevskom komandom Njegovog Veličanstva sultana Hadži Hasanala Bolkija Muizadina Vadaulaha iz Bruneja Darusalama, palata je najavila predstojeće venčanje Njegovog Kraljevskog Visočanstva princa Abdula Matina i Aniše Ise Kalebić koji će se održati od 7. do 16. januara 2024. - navedeno je zvanično saopštenje, po gradu i državi.

 

Novu godinu su dočekali zajedno, nedelju dana pre venčanja


Nedelju dana pre nego što je počelo njihovo venčanje, princ Abdul Matin je na Instagramu podelio sliku sebe i svoje verenice u znak sećanja na novu godinu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)


Njihovo venčanje trajaće desetodnevna ceremonija


Princ Matin i Aniša će se venčati na raskošnoj ceremoniji, koja će biti jedna od prvih kraljevskih venčanja u 2024. Događaj će trajati 10 dana, počevši od 7. januara do 16. januara.

 

Islamska ceremonija održaće se 11. januara, gde će princ i njegova verenica razmeniti venčane zavete u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, navodi Hello! časopis. Ostale svečanosti uključuju svadbeni prijem, bankete, muzičku pratnju i paradu oko glavnog grada Bruneja Bandar Seri Begavan 14. januara.

 

Ceremoniji će prisustvovati brojni važni gosti iz celog sveta, a smatra se da će se na spisku kraljevskih zvanica naći i princ Vilijam i Kejt Midlton, budući da jer je sultan bio gost na venčanju britanskog kraljevskog para 2011. godine.

 

 

makonda-tracker