Smešne milionske odštete

Kad poznatima gori pod nogama: Urnebesne tužbe za koje nećete verovati da su se dogodile (FOTO)

0
Da li je zbog popularnosti ili čisto isterivanja pravde radi, mnogi i dalje ne znaju...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Lindzi Lohan

 

Glumica i pevačica Lindzi Lohan je 2010. godine podnela tužbu protiv jedne kompanije koja se bavi finansijama. Ona je navela da je ta firma u televizijskim reklamama:

koristila njeno ime i karakterizaciju" bez dozvole.

Opaki planovi Lindzi Lohan? Ovako će glumica pomračiti slavu Kim Kardašijan i njene porodice! (FOTO)

 

Na šta je Lindzi mislila sa "karakterizacija"? Na bebu koja se zove Lindzi u reklami, a koja je predstavljena kao "mlekoholik". Izgleda da Lindzi vređa kada je neko oslovljava kao bilo koji tip - oholika... Njen advokat je tvrdio da je kompanija očigledno imala "u vidu njegovu klijentkinju, jer je njeno ime bilo poznato kao Oprino ili Madonino, a kompanija je glumičino ime iskoristila da napravi parodiju njenog života."

 

Lohanova je tražila 100 miliona dolara odštete.

 

 

Tara Rid

 

foto: Profimedia

 

Nekoliko meseci pošto je Tara Rid nesvesno otkrila jednu dojku na crvenom tepihu na proslavi 35. rođendana Šona Didija Kombsa, stigao je novi hit. Firma Sky Las Vegas Condominiums, koja prodaje luksuzne stanove je sipala so na Tarine rane kada je izbacila novu kampanju:

Draga Tara Rid, pusti obe napolje."

Tara Rid o Tornadu ajkula: Ovo bi zaista moglo da se desi

 

Tara je tužila vlasnike navodeći da je reklama pogrešno predstavila kao "nemoralnu i nepristojnu", kao i da su sugerisali da joj se nezgoda s grudima desila namerno. Tužbom ih je naterala da povuku reklamu, a slučaj je zatvoren uz nagodbu obe strane.

 

 

Kortni Lav

 

foto: Profimedia

U maju 2009. godine American Express je tužio Kortni Lav zbog duga od 350.000 dolara, plus kamate, koji je napravila svojom zlatnom karticom. Njene privilegije su suspendovane pošto je odbila da plati račun.

 

Kortni Lav: Ljubav koja je predodredila smrt

 

Onda je Kortni podnela protiv tužbu u januaru 2010. godine tvrdeći da su optužbe lažne i da ih je sprovela grupa prevaranata iz American Expressa, koja je izdala masivan broj kartica na njeno ime, a da joj za to nisu ni rekli.

 

 

Majli Sajrus

 

foto: Profimedia

Kada se 2009. godine tinejdž zvezda Majli slikala sa prijateljima držeći oči rukama iskošene kao Azijatkinja, to je pokrenulo lavinu. Lusi Džej Kim iz LA-a je podnela tužbu u kojoj je tražila četiri milijarde dolara odštete, a tvrdila je da su povređena ljudska prava Azijata koji žive u Americi.

 

Majli Sajrus: Sve tajne povratka zdravom životu (FOTO + VIDEO)

 

I dok je Majli rekla da je na slici samo pravila smešnu facu i da je fotografija izvučena iz konteksta, Kim je tvrdila da svaki Azijat u Los Anđelesu (a ima ih milion) zaslužuje bar 4.000 dolara zbog štete koja im je načinjena. Majli, koja je tada imala 16 godina se izvinila uz reči:

Želim da kažem koliko mi je žao ukoliko je moja fotografija sa prijateljima uvredila bilo koga."

I onda, devet meseci kasnije, slučaj je odbačen.

 

 

Nikolas Kejdž

 

foto: Profimedia

Ne dešava se često da glumci optuže jedni druge za krađu čivava. U svojim memoarima glumica Kejtlin Tarner je napisala da je Nikolas Kejdž, s kojim je radila 1986. godine uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, i da je pored sebe imao i psa kog je ukrao od Kejtlin.

 

Nikolas Kejdž: Žao mi je što nemam ćerku

 

Kejdž je tužio nju, izdavačku kuću koja je objavila memoare, ali i novine koje su objavile tu vest. Tuženi su rekli da su pogrešili i izvinili su se, platili su Kejdžove troškove na sudu i donirali novac u humanitarne svrhe.

 

 

Prins

 

foto: Profimedia

Prins je mnogo puta za života ulazio u okršaje sa fanovima. Pokušavajući da uvek kontroliše svoj imidž i muziku, tužio je mnogo puta. Godine 1999. je tužio magazin Uptown, što je publikacija njegovih obožavalaca, ali je kasnije povukao tužbu. Godine 2007. je hteo da tuži Jutjub zbog emitovanja njegovih neautorizovanih spotova.

 

Otkriveni šokantni detalji: Od čega je, zapravo, umro Prins?

 

Te iste godine su se udružili negovi fanovi koji su stajali iza različitih sajtova, i umorni od maltretiranja su se pod zajedničkim imenom "Prince Fans United" - usprotivili njegovom insistiranju da uklone njegove fotografije.

makonda-tracker