20 godina borbe

Film koji Leonardo Dikaprio i Tobi Megvajer ne žele da vidite: Zašto glumci panično kriju od javnosti ovo ostvarenje? (VIDEO)

0
Davne 1996. godine, dvojica mladih i perspektivnih glumaca snimila su za samo nekoliko dana film koji već dve pune decenije pokušavaju da sakriju od fanova.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Reč je o crno-belom filmskom ostvarenju pod nazivom "Donova šljiva", koje se bavi grupom mladih koji se provode u jednom restoranu u Holivudu.


U najvećoj meri se on sastoji od improvizacije glumaca koji su u njemu učestvovali, a Tobi Megvajer i Leonardo Dikaprio bili su plaćeni samo 500 dolara dnevno.

 

Od ovakvih muškaraca treba pobeći: Ovaj kriterijum Leonarda Dikapria će srozati vaše mišljenje o njemu


Ubrzo pošto je "Donova šljiva" snimljena, ova dvojica glumaca dala su sve od sebe kako film ne bi bio dostupan javnosti - toliko da je producent Dejvid Statman 1998. godine podneo tužbu protiv Megvajera i Dikaprija jer su "sproveli prevarantsku kampanju kako film ne bi bio emitovan".


Leo je nedugo zatim zaigrao u "Titaniku", a Tobi u "Spajdermenu" i producenti su želeli da iskoriste njihovu slavu i "proguraju" film u bioskope, ali im nije polazilo za rukom.

 

Leo i Tobi su kasnije sarađivali i na filmu "Veliki Getsbi"., foto: Profimedia

U čemu je problem?

 

Nisu baš svi ludi za njim: Indonezija preti Dikapriju zabranom ulaska u zemlju!


Kako je je jednom prilikom preneo britanski "Gardijan", Megvajer se, s obzirom na to koliko je improvizacije bilo u filmu, plašio da će on otkriti detalje o njegovim ličnim iskustvima i sklonostima. I on i Dikaprio su tvrdili da su pristali da snime "Donovu šljivu" jer im je rečeno da će to biti kratak film, koji će u budućnosti biti montiran tako da njihovi likovi budu glavni junaci. Ispostavilo se da je istina bila drugačija.


Na sudu je kasnije dogovoreno da film ne bude emitovan u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Ipak, u januaru ove godine, on se pojavio na internetu.

 

 

makonda-tracker