naježićete se

Ubici je OPROSTILA, ali ožiljak večno ostaje: Životna priča pevačice koja je u jednom danu ostala bez svoje PORODICE

0

Pevačica Dženifer Hadson je jedna od retkih koja je uspela da osvoji sve četiri glavne nagrade u Severnoj Americi za zabavu, a daleko od reflektora i sjaja scene, njen život su obeležile tri tragedije koje su se dogodile u jednom danu.

Da preživi sve što je zadesilo, pomogao joj je sin Dejvid.
Da preživi sve što je zadesilo, pomogao joj je sin Dejvid.foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Pevačica i glumica Dženifer Hadson (42) postala je poznata u svetu nakon takmičenja "Američki idol", a kasnije je postigla redak uspeh kada je osvojila četiri glavne severnoameričke nagrade za zabavu (EGOT: Emi, Gremi, Oskar i Toni).

 

Ipak, daleko od svetla i reflektora pozornice, njen život su obeležile tri tragedije u jednom danu od kojih se teško oporavila.

 

Odmalena je bilo jasno čime će se Dženifer baviti. Već sa sedam godina je počela da peva u crkvenom horu u Čikagu,a kao tinejdžerka je pevala na svadbama, pojavljivala se u lokalnim šou programima i muzičkom pozorištu.

 

Nakon što je diplomirala 1999. godine na čikaškoj Akademiji za karijeru Danber, otišla je na Univerzitet Langston, ali je 2001. godine prešla Kenedi King koledž u Čikagu da bi studirala muziku i pojavila se u lokalnoj muzičkoj produkciji Big Rivera.

 

Hadsonova je tada dobila svoj prvi profesionalni pevački posao na Diznijevom brodu za krstarenje kao Kaliopa, glavna grčka muza, u produkciji "Herkules: Mjuzikl" iz 2003. godine.


Umesto da obnovi ugovor sa Diznijem, Hadsonova je odlučila da ode na audiciju za "Američki idol" , gde je stigla do poslednje runde pre nego što je eliminisana na sedmom mestu.

 

Nakon što je ispunila svoju obavezu da nastupi sa turnejom "American Idol: Season Three" tokom leta 2004. godine, Hadsonova je nastupala na dobrotvornim događajima na Brodveju i završila koncertnu turneju širom Srednjeg Zapada.


Tokom leta 2005. godine bila je na audiciji za film "Dreamgirls" i dobila je ulogu u teškoj konkurenciji između 780 ljudi. A interesantno je da je tada pobedila i svoju nekadašnju "suparnicu", pobednicu treće sezone "Američkog idola" Fantaziju Barino.


Njena moćna uloga naglašena izvođenjem pesme "And I Am Telling Iou I’m Not Going“, donela joj je Oskara za najbolju sporednu glumicu.

 

Takođe je dobila nagradu Zlatni globus, nagradu Udruženja filmskih glumaca, nagradu Sammi Davis Jr. za zabavljača godine i nagradu Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA).


Godine 2008. Hadson je objavila svoj istoimeni debi album i otpevala nacionalnu himnu na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji na zahtev Baraka Obame. Te godine se pojavila i u filmskom nastavku hit "Seks i grada" i u "The Secret Life of Bees", zajedno sa Queen Latifom.

 

  • Tri tragedije

 

Međutim, njenu blistavu karijeru prekinule su tri tragedije,kada su njena majka, brat i sestrić pronađeni mrtvi. 

 

Sve je počelo nestankom njenog sedmogodišnjeg nećaka Džulijan King, koji je nestao ubrzo nakon što su pevačicina majka i brat ubijeni. Međutim, kasnije je i njen sestrić pronađen mrtav, a u decembru 2008. godine, policija je uhapsila Dženiferinog zeta, Vilijam Balfura, koj je osuđen na doživotnu kaznu i 120 godina zatvora.

Dženifer je sasvim razumljivo uzela vreme da napravi pauzi i odtuguje za svojom porodicom.

 

Godinu dana kasnije pojavila se na Superboulu i otpevala nacionalnu himnu, a iste te godine je u suzama primili Gremi nagradu za najbolji R&B album.

 

Pevačica je 2011.godine je objavila svoj drugi album "I remember me", a uporedo sa muzičkom karijerom nizala je i sjajne filmske uloge u filmovima "Black Nativity", "Confirmation", "All Rise", "Cats", ali i u animiranom filmu "Sing" i "Hairspray live".

 

Okušala se i kao mentor u takmičenju "The Voice UK". 

 

Uloga koja joj je takođe obeležila dosadašnju karijerju jeste i uloga Arete Frenklin u biografskom filmu "Respect". 

 

  • Desetogodišnja veza iz koje se rodio Dejvid

 

Dženifer Hadson se okušala i u poslu produncenta (Baba laga), a prošle godine je počela da vodi dnevni show "The Jennifer HUdson Show". 

 

Što se tiče njenog ljubavnog života, u septembru 2008. godine se verila sa dugogodišnjim dečkom Dejvidom Otungom, diplomcem pravnog fakulteta na Harvardu, profesionalnim rvačem i glumcem sa kojim je godinu dana kasnije dobila sina Dejvida. 

U novembru 2017. godine su objavili da prekidaju svoju 10-godišnju vezu, a bitku za starateljstvo su okončali 2019. godine.

 

U jednom od intervjua Dženifer je otkrila da je zahvaljujući sinu Dejvidu uspela da prebrodi teške trenutke.

 

-Stalno govorim Dejvidu da mi je on spasio život - rekla je Dženifer.

 

  • Glasine o novoj vezi

 

Dženifer Hadson je pre neki dan viđena sa reperom Commonom usred glasina o njihovom zabavljanju kako izlaze sa večere u Malibuu. 

 

Oni zajedno rade na filmu "Diši", a ni jedno ni drugo nisu potvrdili ni demantovali svoju vezu. 

Dženifer Hadson i Common zajedno su radili na filmu 'DIši'
Dženifer Hadson i Common zajedno su radili na filmu "DIši"foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

- Zajedno smo snimali film i on je igrao mog muža. Moramo da jedemo između tih trenutaka - prokomentarisala je pevačica i glumica nedavno glasine o njihovoj vezi. 

 

  • Ubici svoje porodice je oprostila

 

Kako je svojevremeno priznala u emisiji Opre Vinfri, Dženifer je oprostila svom bivšem zetu Vilijamu Balfuru ubistvo njene majke, brata i sestrića, jer smatra da ga je njegovo teško detinjstvo ostavilo emotivno oštećenim. 

 

Ipak, uprkos bolu koji joj je doneo Balfur, Hadsonova mu je oprostila jer on nije bio mentalno zdrav i nije mu se moglo pomoći.

 

- Da, opraštam mu jer osećam da u najvećem delu to nije njegova krivica. Kriv je način na koji je odgajan. Pokušali smo da mu pružimo ljubav, ali on je bio previše udaljen od svega da to nije ni video. Mnoge stvari su nam postale poznate, koje ranije nismo znali, o njegovom odgajanju i odrastanju. On nikada nije imao nikakvu šansu. Da je imao ljubav koju je nama pružila naša majka, ili odrastanje koje neki imaju, onda bi imao šansu. Kako onda da ne saosećam s njim – rekla je Hadsonova tokom gostovanja u poznatoj emisiji voditeljke Opre Vinfri.

 

makonda-tracker