ŽIVOTNA PRIČA

Borio se sa depresijom nakon razvoda: Samo jednoj ženi je uspelo da Kevina Kostnera uveri u večnu LJUBAV

0

Čuveni glumac je bio veoma skeptičan kada je reč o novim romansama i vezivanjima, ali ga je život uverio da prati svoja osećanja.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Proslavljeni američki glumac i producent Kevin Kostner do danas je ostao tiha patnja i miljenik dama koje decenijama uživaju u fantastičnim filmskim ostvarenjima koje je oplemenio svojim talentom i urođenom harizmom.

 

Kevin danas, 18. januara proslavlja 67. rođendan u krugu porodice i prijatelja, ali intimne trenutke nikada nije javno prezentovao.

 

Njegov umetnički put nije bio uobičajen, već kako se narodski kaže sudbonosan, a slučajni susret sa legendarnim Ričardom Bartonom otvorio mu je vrata svetske kinematografije.

 

U to vreme završavao je fakultet, bio je oženjen svojom prvom ljubavi 

Sindi Silvom koju je upoznao na studijama, a kada bi pala noć pohađao je večernju školu glume i scenskog pokreta.

 

Sa Silvom je dobio troje dece - Ani, Lili i Džoa, ali ga očinstvo i svakodnevne preokupacije nisu omele da stremi ka svom cilju - glumačkom prosperitetu.

 

Osamdesetih godina postao je prepoznatljiv po svom manekenskom izgledu, šarmu i prirodnosti u kadru, a ostvarenja po kojima ga je publika zavolela jesu "Nedodirljivi", Polje snova", "Osveta", "Telohranitelj", "Ples sa vukovima", "Poruka u boci".

 

Kevin Kostner
foto: Profimedia

U jeku popularnosti došlo je do velikog emotivnog razočaranja i razvoda od supruge Sindi, 1994. godine, a ovaj krah Kevin je doživeo veoma tragično. Bio je sklon pesimizmu, strepnji, depresiji, iako je bio jedan od najuspešnijih umetnika.

 

Posle 16 godina braka, doneli smo ovu tešku odluku - da se razvedemo. Odlučili smo da okončamo brak. Razvodimo se apsolutno mirno, nakon što prijateljski rešili sva finansijska pitanja i pitanja u vezi sa starateljstvom nad decom. Bez uvrede i propusta, gotovo je ― rekao je tada medijima.

 

Godinu dana kasnije upoznaje lepu Bridžit Runi sa kojom je brzopleto uplovio u romansu, a 1996. godine vanbračno je rodila sina Lijama. Ovaj događaj nakratko je osvestio Kostnera koji nije mogao da se otrgne anksioznosti i negativnih misli, ali nakon kraha i ove veze, nastavio je da tone u ponor.

 

Bio je siguran da nikada neće pronađi srodnu dušu koja bi ga čvrsto držala za ruku, u trenucima kada se osećao nesnađeno, ali i to čudo se dogodilo, davne 1999. godine. Tada je upoznao Kristinu Baumgartner, ženu koja ga je istinski razumela, ali Kevin nije bio siguran da li želi još potomstva i bračno zavetovanje, pa je par raskinuo nakon nekoliko meseci.

 

Kevin Kostner
foto: Profimedia

Kada sam upoznao Kristinu, nisam ni slutio da se opet mogu zaljubiti u nekoga. Ali čim smo počeli da se družimo, izlečio sam se od pesimizma. Bilo je to kao da me je nepoznata sila iznova sastavljala iz hiljadu delova, koji su mi do tada bili slomljeni. Kao da sam se ponovo rodio ― govorio je u tom periodu glumac, a Kristina je ovim rečima dokazala da je prava.

 

Rekla mi je: "Volim te i čekaću te". Ali ne zadugo. Ako se predomisliš, vrati se i ja ću te prihvatiti. To sam i uradio. Ne bih mogao da živim bez Kristine. Probudio sam se jedno jutro i pomislio: "Izgubiću najlepšu ženu na planeti. Ona je spremna da bude sa mnom do poslednjeg daha, a ja se plašim da imam decu? Ne smeš da propustiš ljubav. Samo reci - da!" ― istakao je svojevremeno Kevin.

 

Par se venčao 2003. godine, a proslava je bila veoma intimna, za svega nekolicinu prijatelja. Kevin i Kristina dobili su nekoliko godina kasnije sina Kajdena, te je glumac danas najbogatiji čovek na svetu, jer ima petoro dece.

 

Kevin Kostner
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker