sećanje na STRAŠAN DOGAĐAJ

NA DANAŠNJI DAN UMRLA JE MUČNOM I NASILNOM SMRĆU: Bila je u osmom mesecu trudnoće, a na vratima je nađena JEDNA REČ ispisana NJENOM KRVLJU...

0

9. avgusta davne 1969. godine članovi kulta Čarlsa Mensona ubili su poznatu glumicu Šeron Tejt i nekolicinu njenih prijatelja u vili koju je delila sa suprugom, rediteljem Romanom Polanskim.

 Šeron Tejt
Šeron Tejtfoto: Profimedia

Ubice su žrtve usmrtile brojnim ubodima noža, a plavokosa Šeron zadobila ih je čak 16. Nakon toga njenom krvlju ubice su ispisale reč "svinja" na ulaznim vratima. Tela je drugo jutro pronašla spremačica s ukupno 102 rane. Da stvar bude još gora, Šeron Tejt je bila u osmom mesecu trudnoće.

 

Na filmskom setu upoznala je budućeg supruga Romana Polanskog. Već 1968. godine par se venčao, a godinu i po nakon londonskog venčanja Šeron je ubijena.

 

Kontroverzni reditelj u kasnijim je intervjuima opisivao vreme sa Šeron kao "najbolje u životu" i nije skrivao koliko je šokiran smrću svoje lepe i mlade supruge, no bilo je i onih koji su tvrdili kako je njihov brak bio daleko od idealnog, te kako se glumica zapravo bojala svoga supruga...

 

Na sledećoj strani pročitajte na šta ju je Polanski nagovarao.

 

makonda-tracker