ovo smo čekale godinama

12 trikova koje baš svaka žena mora da zna: Traćile ste sate i bacale omiljenu odeću - da ste znale ove tajne, sve biste sredile za (bukvalno) sekund

0
Primenite ove savete i uštedećete mnogo vremena i novca!
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

1. Mrzite peglanje?
Ubacite odeću u mašinu za sušenje veša s nekoliko kockica leda i ona će se ispraviti!

 

2. Izvukao vam se konac džempera? Povucite ga manjom heklicom ka unutrašnjoj strani.

 

Napravite prirodnu masku za lice koja uklanja bore, fleke i ožiljke od akni

 

3. Jedan od najčešćih problema s rajsferšlusima jeste taj što se zaglavljaju. Način da rešite ovaj problem je i više nego jednostavan: protrajte ga sapunom na mestu na kojem je zaglavljen.

 

4. Ako neki komad odeće ne nosite jer je prepun fleka od ulja, spremite se da ponovo uživate u njemu nakon što ćete se mrlja osloboditi mešavinom peroksida i sode bikarbone.

 

 

foto: Profimedia

5. Da bi ućeban džemper izgledao kao nov, jednostavno upotrebite - najobičniji brijač! Imajte na umu da se ovo rado oprezno kako ne biste probušili ovaj odevni predmet.

 

6. Ako se plašite da upotrebite brijač na svom omiljenom komadu odeće, možete iskoristiti i kamen za pedikir.

 

Lako, ukusno i veoma efikasno: Evo kako da ishranom smanjite znojenje u letnjim mesecima

 

7. Napravite samo svoju zaštitnu navlaku za odeću tako što ćete jednostavno probušiti malu rupicu na jastučnici, provući kroz nju ofinger i jastučnicom prekriti odeću. Voila!

 

8. Na okovratniku košulje uvek imate ostatke pudera? Sve fleke od šminke možete ukloniti tako što ćete pre pranja odeće na nju naneti malo pene za prijanje.

 

 

foto: Shutterstock

9. Ukoliko vam se za farmerice zalepila žvaka, ne morate da ih bacite. Još dugo možete nositi ovaj odevni komad ukoliko, jednostavno, stavite kockice leda na ovo mesto kako bi se žvaka zamrznula, zahvaljujući čemu će se ona lakše skinuti.

 

10. Ako želite da nosite običan brushalter ispod majice s bretelama, ali ne želite da vam se bretele grudnjaka vide, samo ih na leđima približite jednu drugoj spajalicom.

 

Domaćice, obratite pažnju: Kako se hraniti zdravo, a istovremeno uštedeti?

 

11. Opčinjeni ste svojim novim cipelama s visokim potpeticama, ali vam stopala neprestano klizaju u njima? Napravite sami uložak od neke deblje tkanine i uživajte u svakom koraku.

 

12. Ukoliko vam neke farmerice savršeno pristaju, ali su vam veće u predelu struka te uvek u predelu leđa imate zjapeću prazninu, jednostavnu u taj deo pojasa farmerica ušijte komad lastiša.

makonda-tracker