vredni saveti

Umijte se ili odvrnite omiljenu pesmu: 6 jednostavnih trikova za lakše razbuđivanje

0

Oni koji na prvu ne mogu da ustanu iz kreveta, kojima je potrebna šoljica kafe, ali kada se desi da nemaju vremena da ih spreme, treba da usvoje sledeće savete, jer će im jutro izgledati dosta drugačije u odnosu na one na koje su navikli.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

 

1. Rastegnite se kada otvorite oči

 

Ukoliko se dobro protegnete dok ležite, sedite ili najbolje kada ustanete, a da pri tom sve traje više od nekoliko sekundi, male su šanse da ćete opet poželeti da se vratite u krevet. 

 

2. Omogućite da u vašu prostoriju može da uđe svetlost

 

Pre nego što legnete ostavite malo podignutu roletnu kako bi vas svetlost probudila. Ako je dan sunčan sigurno će vas svetlost probuditi. 

 

3. Pokrenite se

 

Napravite plan kako da ujutru uradite nešto korisno, a da vam ne troši mnogo vremena ukoliko ga nemate. Peglajte ujutru košulju, brišite sudove i sl. 

 

 

4. Hladna voda

 

Tuširajte se, umijte ili ispijte hladnu vodu. Pomoći će vam. 

 

5. Odvrnite muziku

 

Dok se spremate za posao ili novi dan, odvrnite omiljenu muziku ili numeru, koje će vam probuditi hormone sreće koji će se suprostaviti umoru. 

 

6. Žvaćite žvaku 

 

Iako ona ponekad ime da izazove nadutost, u isto vreme vas ona može i razbuditi. Neka istraživanja su pokazala da oni koji žvaću žvaku pre kognitivnog testa imaju više uspeha u rešavanju istih.

 

 

makonda-tracker