Šuška se

Da li je, stvarno, bolje pre nego kasnije? ONI će preuzimati ova radna mesta već od 2020. godine!

0
Prema navodima u izveštaju Korejske informativne službe za zapošljavanje, roboti će već od 2020. godine početi da zamenjuju ljudsku radnu snagu, i to u sledećim oblastima...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Roboti već sada zauzimaju svoje mesto u mnogim fabrikama, a napredak tehnologije će dovesti do toga da će veliki broj poslova ubuduće obavljati veštačka inteligencija.

 

Ovo je sve što morate da uradite 15 minuta pre razgovora za posao!

 

Najugroženija su radna mesta na kojima se ponavljaju rutinski zadaci. To su: građevinski radnik, mesar, čuvar, dostavljač, čistač, radnik u fabrici, poreski administrator, čistač ulica...

 

Napredak u razvoju robotike i računarstva koji je ubrzan poslednjih godina, upućuje na to da bi roboti uskoro mogli postati dovoljno "pametni" za obavljanje mnogih poslova i preoteti ih od ljudi.

 

13 neverovatnih stvari koje su devojke radile za posao kod famozne Ane Vintur (FOTO)

 

S druge strane, za sada nisu ugroženi poslovi u kojima je potreban veći nivo kreativnosti, kao što su poslovi umetnika, fotografa, pisaca, kompozitora, muzičara, modnih dizajnera, pevača i glumaca.

 

Iako bi "robotizacija2 mogla privremeno uzdrmati tržište rada, stručnjaci smatraju da će ovakav trend dugoročno imati pozitivan učinak, jer će manje ljudi raditi teške fizičke poslove, dok će donošenje odluka i dalje biti zadatak ljudi.

 

Može biti samo jedna: Ova osobina garantuje uspeh!

 

Uvođenjem robotizacije u svetu će u narednih pet godina bez posla ostati pet miliona ljudi.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker