Manje poznata strana horoskopa

Za astrodramu sigurno niste čuli, a ona vam može promeniti život iz korena

0
Elemente svog natalnog horoskopa, planete i njihove odnose možemo oživeti tako što ćemo ih vizualizovati, zamisliti kao osobe, dopustiti im da progovore vlastitim glasom. Svoju astrodramu možemo odglumiti, zapisati, otplesati ili naslikati

 

foto: Profimedia

Kralj, kraljica i podanici

Za one koji o astrologiji znaju više, astrodrama se može proširiti personificiranjem planeta natalnog horoskopa. Svaka planeta simboliše specifičnu potrebu i traži svoje pravo na život, teži ispunjenju svojih potreba. Uz malo mašte, možete svojim planetima dati osobnost sa svim njenim spoljnim obeležjima i unutrašnjim osobinama.

Oni romantičnog duha mogu Sunce i Mesec zamisliti kao kralja i kraljicu, s podanicima koji im služe i pomažu u upravljanju kraljevstvom. U romantičnoj postavci astrodrame Mars će biti vojskovođa, Saturn mudri savetnik, Jupiter učitelj, a Venera dvorska dama. Merkur će biti upravitelj dvora i dvorskih ceremonija, ambasador, ali može biti i dvorska luda. Uran će biti dvorski lekar ili naučnik, Neptun će biti trubadur ili alhemičar, a Pluton bi označavao tajnu službu i sve skrivene stvari.

Otkrijte i najdublje tajne: Koja ste životinja prema keltskom horoskopu?

Venera direktor finansija, Mars PR-ovac, Uran IT-evac

U savremenoj dramatizaciji horoskopa Sunce i Mesec možete zamisliti kao vlasnike kompanije. Mars je u toj kompanijid irektor proizvodnje, a Venera direktor finansija i nabavke. Merkur je zadužen za odnose s javnošću, a Jupiter za razvojne strategije. Saturn je inspektor, Uran je IT-evac, a Neptun oblikuje vizualni identitet kompanije. Pluton se brine o sigurnosti i rešavanju svih neugodnih pitanja i kriznih situacija.

Podznak je lako zamisliti kao način kako kompanija sebe predstavlja u javnosti – brend. U svakom slučaju, natalni horoskop jedna je velika planetarna porodica koja mora živeti zajedno i sarađivati na ostvarenju istog cilja – postizanja sreće i celovitosti života.

Umovi koji menjaju svet: Predstavljamo vam 3 najpametnija horoskopska znaka!

Ko su saveznici, a ko neprijatelji?

Zabavno je davati obličje svojim planetama, zamišljati jesu li muškarci ili žene te pomoću astroloških znakova u kojima se nalaze zamišljati njihov način ponašanja, njihove potrebe. Dajte imena likovima koji su nastali nadahnuti planetima vašeg horoskopa, dajte im posao, proširite njihovu životnu priču. Neko će od njih biti dominantan, netko tvrdoglav, neko će osjećati snagu i zadovoljstvo, a neko frustraciju ili nemoć. Neka vas astrologija nadahne, ali potom slobodno prepustite svojoj mašti na volju.

Najbolja podloga za dramu su napeti odnosi - aspekti koji postoje među planetima vašeg horoskopa. Oni će poznavateljima astrologije pokazati tko su saveznici, a ko neprijatelji, ko se s kim voli, a ko se svađa. Mašta nema granica, ona može oživeti vaš natalni horoskop na neverojatan način. Možete razgovarati sa svojim planetama, utešiti ih, pitati ih za savet! Ako volite da pišete, na ovaj način možete napisati čitav roman!

Radionica astrodrame

Na radionici astrodrame svoje ćete planete odglumiti. Voditelj radionice treba dobro poznavati astrologiju i rastumačiti vam onaj napeti deo vašeg horoskopa koji želite osvestiti i razraditi u astrodrami. To je istovremeno rad na sebi i prilika da naučite nešto više o astrologiji. Voditelj radionice vodiće vas u pripremi situacije. Pojašnjavat će vam planete – osobe koje su upletene u neku napetu situaciju ili sukob, njihove potrebe i glavni izvor nerazumevanja.

Planete koje nosimo u sebi kao potrebe, želje, instinkte, kao veštine i mogućnosti isplati se bolje upoznati. Vi sami glumite jedan od planeta svog horoskopa, a ostali učesnici preuzimaju druge uloge. U samom procesu glume vi ćete sponatno razvijati svoju dramatizaciju. Tokom astrodrame možete posle da zamenite uloge kako biste proširili sagledavanje situacije, osvestili suprotne strane.

Saznajte da li vam je sudbina namenila sreću: Ovo je ljubavni horoskop za narednih 9 godina!

Emocije u prvom planu

Proces u kojem personificirate planete i dopuštate im da zažive svojim vlastitim životom ublažiće zaštitne mehanizme vašeg uma. Intelektualne funkcije potisnute su u drugi plan, a u prvi plan dolazi emocija, sadržaj koji vam može ostati skriven kad ga racionalno analizirate.

U kreativnom procesu stalno se pojavljuju nove ideje i nove mogućnosti koje posle možete mirno da analizirate. Astrodrama oživeće vaš horoskop i ponovo vas podsetiti na glavno načelo savremene, psihološke astrologije. Natalni horoskop simboliše mogućnosti koje sami, slobodnom voljom, pretvarate u uzbudljiv, bogat i ispunjen život.

Astrolog: Senka Ljubić

makonda-tracker