efekti se zadržavaju

2 datuma kada imate šansu da SVE promenite: Retrogradni Merkur se završava, ali njegovi odjeci čuće se još dugo

0

Ovo su najvažniji dani u maju i junu nakon što se završi najopasniji retrogradni Merkur u 2023. godini

Retrogradni Merkur se završava 14. maja,  ali njegovi efekti ne prolaze odmah
Retrogradni Merkur se završava 14. maja, ali njegovi efekti ne prolaze odmahfoto: Africa Studio, Shutterstock

Za one koji veruju u horoskop, 14. maj je važan datum jer Merkur završava svoj naopaki ples!


Još jedan retrogradni Merkur, za koji su astrolozi tvrdili da je bio najintenzivniji u 2023. godini, završen je, a šta to znači za naredni period? Hoće li biti olakšanja ili ćemo još neko vreme da se rvemo s njegovim posledicama?


Kada Merkur krene progresivno, čeka nas prava poslastica, kažu stručnjaci za astrologiju.

 

  • Šta nas je naučio ovaj retrogradni Merkur?


Ovaj retrogradni tranzit bio je vrlo težak, kaže Narajana Montufar, autorka knjige "Mesečevi znakovi: Otključaj svoju unutrašnju moć svetlosti", i najintenzivniji jer se preklapao s prvom sezonom pomračenja u godini.

 

Bilo je drastičnih završetaka i trenutaka krize, ali lekcije su bile neverovatno dragocene, u smislu da sada znamo u šta da uložimo energiju – kaže ona.


Kako ona ističe, to što je retrogradni Merkur bio u znaku Bika pomoglo nam je da shvatimo na šta treba da se fokusiramo i kako da ispravimo svoje postupke u pogledu novca, budžeta, planiranja i, uopšte, finansijske situacije.

 

Retrogradni Merkur znači da on naizgled kreće da ide unazad
Retrogradni Merkur znači da on naizgled kreće da ide unazadfoto: Buradaki / Alamy / Alamy / Profimedia
  • Postretrogradna faza Merkura


Međutim, ove finansijske lekcije ne završavaju se retrogradnim Merkurom, kaže astrološkinja Lisa Stardast. Iako je sada Merkur direktan, on ostaje u svojoj postretrogadnoj fazi do 31. maja kada se radi o novcu.


Ponovo ćemo proceniti svoje ciljeve u pogledu posla – kaže ona. – Efekti retrosenke će nas najviše pogoditi tokom vladavine Blizanaca, pošto Merkur vlada vazdušnim znakom. Tada će se desiti još pogrešnih komunikacija i Merkurovih nestašluka.

 

  • 27. maj


Astrološkinja Stefani Kampos savetuje da pazite 27. maja, kada "Merkur prelazi preko tačke na nebu gde je bio 1. maja, kada se sreo sa Suncem na 11. stepenu Bika".

 

– Ovaj planetarni susret je u astrologiji poznat kao "kazimi", to je trenutak kada se planeta nalazi u srcu sunca – kaže ona.


Možda smo konačno spremni za važan razgovor, da saznamo značajne vesti ili da preduzmemo nešto u vezi s idejom koju smo dobili za ovo vreme – ističe Kamposova.


Ona savetuje da se vratimo tamo gde smo bili 1. maja i zapitamo se šta smo mogli da uradimo drugačije i onda pokušamo da to i učinimo.

 

  • 4. jun

 

Astrolozi savetuju da se pažnja obrati i na 4. jun, kada se Merkur, planeta komunikacija, sreće s Uranom, planetom revolucije.

 

Kako je ovaj retrogradni Merkur uticao na vas?
Kako je ovaj retrogradni Merkur uticao na vas?foto: fizkes, Shutterstock

Naime, kada je Merkur krenuo retrogradno bio je samo nekoliko stepeni manje od završetka konjukcije s Uranom, kao da smo osetii podrhtavanje nečeg novog i moguće promene u životu, ali je Merkur krenuo unazad i naši prioriteti i fokusi su se promenili.


Ali sada, kada dve planete formiraju konjukciju, moći ćemo konačno da doživimo jasnoću, a Stefani Kampos savetuje da se okrenemo novim idejama i rešenjima, koji su tokom retrogradnog Merkura delovali nedostižno.
 

 

makonda-tracker