matine koncert

Bajaga napravio lom u Domu omladine

Popularna beogradska grupa „Bajaga i Instruktori“ u Domu omladine zvanično je predstavila medijima svoj 12. studijski album „U sali lom“, izdat za PGP RTS. Bajagi je tom prilikom svečano uručena Zlatna ploča PGP-a.

0
1 / 12 Foto: Vladimir Šporčić

„Bajaga ima tu magiju da napravi desetak pesama koje su minijature, koje su same za sebe umetnička dela. Kad se sklope u jedan veliki koncert, kao što je album U sali lom, dobije i tu treću dimenziju, tu dubinu koja velike autore čini velikima, što Bajaga svakako jeste,“ rekao je direktor PGP-RTS-a Vladimir Graić na promociji i uručio priznanje popularnom beogradskom kantautoru.

 

Momčilo Bajagić se zahvalio i najavio da će album izaći i na vinilu. Zatim je pozvao „Instruktore“ da mu se pridruže na bini, i da rade ono u čemu su najbolji – da naprave U sali lom, odnosno uživo predstave svoje najnovije izdanje.

Na albumu se nalazi devet novih pesama – „Savršen dan“, „U sali lom“, „Bilo bi lako“, „Može da te ubije grom“, „Rekla si“, „Loše napisan dan“, „Severac“, „Nikad te više neću zvati“ i „Noćima sanjam“. Izdanje zatvara bonus pesma, već poznata „Kad mesec prospe rekom srebra sjaj“, urađena u saradnji s grupom „Point blank“ i Dragim Jelićem.

Sve tekstove potpisuje Momčilo Bajagić osim za pesmu „Noćima sanjam“, čiji je autor ugledni dramski pisac Duško Kovačević.

Autor muzike za sve pesme je takođe Bajaga, osim za „Kad mesec prospe rekom srebra sjaj“ koju je uradio Dragoljub Crnčević iz „Point blanka“, i „Severac“, duet sa Žikom Milenkovićem koji ga je i komponovao.

Novi duet sa Bajagom po tematici podseća na legendarnu pesmu „Život je nekad siv, nekad žut“.

Album je sniman od oktobra prošle do februara 2018. u beogradskom „Studiju O“, a postprodukcija je urađena u čuvenom studiju „Ebi roud“ u Londonu.

makonda-tracker