oprez

Nema dokaza da poznati napitak izbacuje toksine i ubrzava mršavljenje

0

Ako želite da smršate, budite oprezni - nema dokaza da će vam ovaj napitak pomoći u tome

foto: Promo
foto: Promo

Već dugo se po internetu provlače raznorazne tvrdnje o mršavljenju i detoksikaciji uz pomoć raznih namirnica, ali takve tvrdnje nemaju uporište u nauci.


Jedan od najpopularnijih mitova je onaj vezan za mršavljenje i čišćenje organizma od toksina konzumiranjem napitaka kućne proizvodnje koji uglavnom u sebi sadrže limun, đumbir, peršun i slično.


Međutim, ne postoje naučne studije koje to potvrđuju, te se ove tvrdnje smatraju medicinski neutemeljenima. Zato ih ni slučajno ne koristite bez konsultacije s lekarom.

 

U pitanju je sledeći recept.

 

Sastojci: 2 l vode; 1 limun; 2 supene kašike rendanog korena đumbira; 2 srednje velika krastavca; 1 šaka lišća svežeg peršuna; 10 listića sveže mente; čia semenke i kockice leda.

Priprema: Đumbir ogulite i izrendajte, krastavce operite i isecite na kriške, lišće svežeg peršuna i mente operite. Limun, iscedite. Sve sastojke stavite u staklenu posudu i prelijte vodom. Poklopite i ostavite u frižideru preko noći, tako da se nutrijenti oslobode u vodi.

Vodu bez voća i povrća sipajte u čaše i dodajte po 1 čajnu kašičicu čia semenki u svaku. Promešajte i ostavite oko 10 minuta pre konzumiranja. Dodatno ukrasite kockicama leda.

 

 

 

 

 

makonda-tracker