Ne košta ništa

Kontakt sa prirodom jeste poželjan, ali sa jednom stvari budite oprezni

0

Baš kao što nas Sunčeva svetlost daruje vitaminom D, Zemlja nas "daruje" još jednim neophodnim sastojkom. Možemo ga literarno nazvati vitamin Z (Z kao "zemlja")! 

foto: PRofimedia
foto: PRofimedia

Znate li da na našim stopalima i dlanovima postoje tačke povezane sa svim vitalnim organima u telu? Stimuliranjem tih tačaka masiramo unutrašnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih. 

 

Akupresurna masaža stopala

Akupresura je sastav primenjivanja pritiska na određene delove tela u svrhu iscelenja i održavanja optimalne ravnoteže telesnih sistema. 

 

Akupresura je drevna kineska tehnika, stara više od 5 000 godina za koju se smatra da se pritiskom određenih tačaka na telu možemo se osloboditi bolova, emocionalnih i energetskih blokada.

 

Uzemljite se

 

Doktor Gari Švarc, profesor psihologije i medicine na Univerzitetu Arizona, iznosi pretpostavku da je uzemljivanje važno, a navodi se da ovaj pojam predstavlja kontakt s prirodnom električnom energijom Zemljine površine. 

 

Baš kao što nas Sunčeva svetlost daruje vitaminom D, Zemlja nas "daruje" još jednim neophodnim sastojkom. Možemo ga nazvati vitamin Z (Z kao "zemlja").

 

I dok je boravak u prirodi svakako koristan i za um i za telo, ne postoje nikakvi dokazi da bosonogo hodanje može prevenirati ili izlečiti bilo koju bolest ili zdravstveni problem. S druge strane, hodanje bez cipela nosi određene rizike, pa može osobu izložiti povredama, kao i raznim bakterijama, virusima i gljivicama.

makonda-tracker