nastao pre 2000 godina

Preporučuje se za dug život i zdrav organiizam: "Tibetanski eliksir" od tri sastojka za koji nema dokaza da čini čudo

0

Recept za ovaj prvi drevni eliksir pronađen je navodno u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prema pisanju medija, navodi se da je ovaj recept zapisan pre više od 2000 godina.

 

Navode se brojne blagodeti ovog eliksira, kao i da je u pitanju tajna tibetanska receptura, ali nije naučno dokazano da zaista može da podmladi organizam jer je starenje neizbežno.

 

Sagoreva kalorije i skida masne naslage: Dodavanjem kašičice ovog začina duplo brže ubrzavate metabolizam
 

Navodi se da je ovo tibetanska tajna receptura za zdravlje, ali iako se radi o zdravim namirnicama, ne postoje dokazi da mogu usporiti ili zaustaviti starenje, te takve i slične tvrdnje spadaju u domen pseudonauke.

 

Ovako glasi recept koji se širi medijima:

 

Sastojci:

 

- 300 gr belog luka

- 1 kg neprskanog limuna

- 1.5 litara vode

 

Priprema:

 

300 grama belog luka i 1 kilogram limuna sa korom samleti na sitno. Nakon toga staviti litar i po vode da proključa pa smanjiti vatru i dodati u nju taj samleveni beli luk i limun. Poklopiti. Na laganoj vatri ovu smesu kuvati 15 minuta (nikako duže od toga). Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi. Čuvati ga u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

 

Efikasan i prirodan: Napravite domaći napitak za zdravlje kolena

 

Ovako glase tretman i napomena uz tretman, ali napominjemo da ovo apsolutno ne treba konzumirati bez konsultacije s lekarima.
 

Tretman:

 

Ovaj napitak uzimati na prazan stomak svakog jutra i to pola decilitra, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati s upotrebom leka.

 

Skida fleke i uklanja loš zadah: Ovo je najjeftiniji i najprirodniji način da izbelite vaše zube

 

Napomena:

 

Strogo se pridržavati dnevne doze leka i pauze od 10 dana između dva tretmana. Nakon izlečenja ne treba uzimati lek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da lek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jedan do dva tretmana godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.

 

 

makonda-tracker