zanimljivosti

Evo šta se dogodi vašem telu kada svakog dana 10 minuta hodate uz stepenice?

0

Ako ste do sada koristili kofeinske napitke kako biste se razbudili na poslu, od sada možete da prestanete sa ovom navikom. Uz pomoć jednostavne vežbe za razbuđivanje osetićete veliki nalet energije

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako ste jedna od onih osoba kojima se na poslu u poslepodnevnim satima spaa, verojatno odmah posegnete za šoljicom kafe ili nekim drugim kofeinskim pićem kako biste se razbudili.

 

Ipak, od sada postoji i alternativni način za dobijanje energije koja će vas razbuditi, a uz to je zdravo i besplatno. Sve što treba da uradite je da 10 minuta hodate po stepenicama i osetićete veliki nalet energije, čak i više nego da ste u organizam uneli 50 miligrama kofeina.

 

Mesec dana se tuširala isključivo LEDENOM vodom, a onda se Tatjani desilo nešto NEVEROVATNO (FOTO)


Univerzitet Džordžia je sporveo istraživanje na studentima koji su patili od hroničnog nedostatka sna. Deo ispitanika je dobio kofeinske tablete, drugi deo placebo tablete, a treći su hodali po 10 minuta dnevno uz i niz stepenice.

 

foto: Profimedia

Izgleda kao kafa, ali je 10 PUTA ZDRAVIJE: Lekoviti napitak idealan za DETOKSIKACIJU! (FOTO)

Rezultati su pokazali da u prve dve grupe ispitanika nije bilo nikakve razlike u tome kako su se osećali, ali oni koji su hodali imali su puno više energije i osećali su se snažnije. Bio je to osjćaj koji se javio odmah nakon vežbe i pokazao se kao  delotvoran. Takav rezultat nije mogao da se postigne ni sa 50 miligrama kofeina - rekao je profesor Patrick O Konor.

 

Celokupno istraživanje osmišljeno je upravo s vežbom koju ljudi lako mogu da izvedu na poslu, ali i na mnogim drugim mestima.

makonda-tracker