Čarobno

Naše telo poseduje 365 tačaka, ali samo JEDNA je TAČKA DUGOVEČNOSTI: Aktivirajte Zu San Li i sprečite STARENJE

0
Masiranje tačaka je jedna od najstarijih metoda lečenja na Istoku, koja broji već nekoliko hiljada godina. Ukupno, ljudsko telo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što podseća na količinu dana i meseci u godini.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedna japanska legenda kaže da je u davna vremena živeo srećan čovek koji je dobio od svog oca neprocenjivo znanje – znanje o tački dugovečnosti ili tački "od stotinu bolesti". Sledeći zapovesti svog oca, sin je svakodnevno masirao ovu tačku i doživeo je rađanje i smrt nekoliko imperatora.

Delovanje takve masaže (akupresure, pritiskom prstiju na određene tačke), zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani sa određenim organima. U kineskoj medicini telo se posmatra kao energetski sistem, tako da kroz masažu može se uticati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

 

Pripazite na dnevne navike na koje ne obraćate pažnju - one štete vašem vidu

 

Aktiviranje tačke Zu San Li daje trajni podmlađujući i isceljujući efekat, sprečava starenje. U Kini je ova tačka poznata kao "tačka dugovečnosti", u Japanu "tačka od stotinu bolesti". Tačka dugovečnosti se nalazi ispod čašice kolena. Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.

 

Morate sesti na pod, pritisnuti čvrsto stopala ka podu i povući ih prema sebi, nepodižući pete od poda. Primetićete da ispod kolena stvorilo se uzvišenje. Pronađite najvišu tačku ovog uzvišenja, stavite na nju prst i zauzmite startnu poziciju. Tačka na koju ste pritisnuli prstom i jeste ta tačka, Zu San Li.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker