ovo niste znali

Celog života pravite ovu grešku dok pijete vodu i zato vam je stomak stalno nadut

0
Ukoliko imate problema sa nadutošću, velika je verovatnoća da grešite u jednoj svakodnevnoj radnji - pijenju vode
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nadutost kao retko šta može da izazove nervozu, međutim, nije lako naći uzrok, ali i rešenje ovom problemu. Pored drugih uzročnika ove pojave, dokazano je da konzumiranje šećera, alkohola i kafe vodi ka dehidrataciji organizma, a dehidratacija i disbalans elektrolita otežavaju varenje i pražnjenje creva. Zato je veoma važno da vodu pijemo i kada nismo žedni jer, kada osetimo žeđ, to znači da smo već dehidrirali.

 

I možda zvuči kontradiktorno, ali nedovoljno konzumiranje vode zapravo može uzrokovati njeno zadržavanje u telu i nadutost, što se čak može pokazati i u većoj brojci na vagi.

 

Pripazite na dnevne navike na koje ne obraćate pažnju - one štete vašem vidu

foto: Profimedia

Ako ne unosite dovoljno tečnosti, ono malo što popijete zadržaće se u telu, jer će organizam tako pokušati da očuva neophodnu količinu vode. Zato, da biste izbegli stalnu nadutost, unosite barem šest do osam čaša vode na dan.

 

Vaga je vaš NAJVEĆI NEPRIJATELJ: Evo kako da znate da li zaista imate višak kilograma (FOTO)

 

Kada pijete dovoljno vode, višak tečnosti iz organizma sa sobom nosi i toksine koje mogu narušiti zdravlje, a nedovoljan unos vode može stvoriti mnoge zdravstvene probleme. Zato se potrudite da uvek pri ruci imate flašicu s vodom, i na poslu i kod kuće.

makonda-tracker