pažljivo

Preporučuju ga za sprečavanje raka dojke: Nema dokaza da ovaj preparat zaista deluje

0

Na internetu se često može videti savet da ako se dva puta nedeljno nanese ova mešavina, sprečava se rizik od raka dojke, ali za to ne postoji nijedan dokaz.

foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Među mnogim savetima na internetu se može pronađi da dezodorans izaziva rak dojke i da dva puta nedeljno treba da se radi detoksikacija pazuha. Međutimm,

 

Međutim, ni za jednu od ovih tvrdnji ne postoji medicinski dokaz, niti naučna studija koja sugeriše takvu vezu.

 

U pitanju su sledeći saveti, koje nikako ne bi trebalo da primenjujete: 

 

Kako se radi detoksikacija pazuha?

 

Znojenje

 

Znojenje je jedan od najboljih načina da izbacite toksine iz organizma generalno, a posebno kada se radi o pazuhu. Da sve bude još bolje, reč je o sasvim jednostavnom i besplatnom načinu detoksikacije - jednostavno se bacite u fizičku aktivnost, ali zapamtite - pre vežbanja zaboravite na dezodorans, kako biste telu zapravo dali šansu da se oznoji i izbaci sve loše stvari iz sebe.

 

Ukoliko ne možete da se u potpunosti odreknete dezodoransa, a trebalo bi, onda se barem odlučite za varijantu koja ne sadrži aluminijum. Međutim, to neće biti dovoljno da iz organizma izbacite toksine koji su se već nataložili, ali ćete uz ovih par saveta to moći lako da uradite:

 

Mineralna voda

 

Jedan od najboljih načina da se rešite viška aluminijujma jeste mineralna voda, ali ne bilo koja - mora da sadrži povećan nivo silisijum-dioksida. Ovu vodu ne morate da pijete, ali bi bilo dobro da se njom perete ispod pazuha i da pravite obloge, koje mogu da stoje i preko noći.

 

Maska za detoksikaciju

 

Čuli ste za maske za lice, maske za kosu, pa čak i maske za stopala - ali da li ste znali da je i vašem pazuhu potrebna dodatna nega? U ovom slučaju se ne radi o hidrataciji i nezi kože, već o izbacivanju toksina. Za masku vam treba kašika gline, kašika jabukovog sirćeta i dve kašičice vode.

 

Sve pomešajte pa nanesite na čist pazih, nakon tuširanja. Ostavite da odstoji oko 20 minuta, pa dobro isperite. Moguće je da će se pojavti crvenilo, usred jače prokrvljenosti kože, ali ne bi trebalo da se jave iritacije. Radite ovo dva puta nedeljno.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker