Doktori upozoravaju

Saznanje koje će promeniti vaš život iz korena: Recite NE foliji, OVO je razlog ZAŠTO

0
Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da kada se aluminijska folija zagreva, u hranu ispušta aluminijum koji na kraju završi u našem telu... Doktori upozoravaju da je reč o količinama koje su izuzetno štetne za zdravlje!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Opasno je pripremati hranu u aluminijskoj foliji, podgrevati i ostaviti da se na njoj hladi.

Što je temperatura veća, više aluminijuma završava u hrani. Takva folija nikako nije pogodna za kuvanje ili za korišćenje kod nekih namirnica, kao što su paradajz, začini..." objašnjava doktor Zubaidi, jedan od autora studije i upozorava kako gomilanje aluminija u telu može dovesti do ozbiljnih bolesti kao što su, na primer, osteoporoza i Alchajmerova bolest.

Nove studije otkrivaju: Ova namirnica dokazano ubija 14 vrsta ćelija raka!

 

Dovodi i do povećanja novoa kalcijuma u krvi, što je i najčešći pokazatelj da se u telu nalazi previše aluminijuma. To vodi do problema s taloženjem kalcijuma u kostima pa se previše nalazi i u krvi. Takođe, u ranijim studijama je pisano o tome kako je kod obolelih od Alchajmera pronađeno dosta aluminijuma nataloženog u moždanom tkivu. Utvrdili su to posle njihove smrti kada su obdukcijom istraživali mozak.

 

Doktor Zubaidi kaže kako aluminijska folija nije opasna za zdravlje ako se u nju stavlja hladna hrana. Napominje kako treba izbegavati i aluminijski pribor za jelo i posuđe. Za kuvanje je bolje koristiti masni papir.

makonda-tracker