Produži život

Virtus glavna nagrada za NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU

0
Srbija će pred bordom Eurotransplanta u sredu, 25. januara u Austriji predstaviti svoje kapacitete za presađivanje organa i ako dobije prelaznu ocenu, do kraja meseca bi mogla da potpiše probni ugovor sa ovom organizacijom koja pruža usluge centrima za transplantaciju u osam zemalja, sa više od 135 miliona ljudi.
foto: Promo
foto: Promo

Ukoliko naša zemlja postane deo Eurotransplanta velike zasluge za to pripadaju nacionalnoj kampanji Produži život – najvažniji poziv u životu koju zajedničkim snagam sprovode Ministartsvo zdravlja i Hemofarm Fondacija. Za ovu kampanju kompanij Hemofarm uručena je nagrada Virtus Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou.

 

foto: Promo

Tokom prošle godine ova kampanja je serijom aktivnosti uspela da zainteresuje javnos za ovu važnu temu, a podršku kampanji pružile su i brojne ličnosti iz javnog života Srbije.

 

foto: Promo

 

Promoteri kampanje, naši sugrađani koji godine provode čekajući novi organ dali su snažna svedočenja o tome kako je živeti u iščekivanju donora i koliko je važno podržati novi Zakon o transplantaciji organa.

 

foto: Promo

“Ova nagrada veliko je priznanje svim našim naporima tokom prethodne mogu reći dv godine od kad smo krenuli sa ovom kampanjom. Ovako važni projekti se ne rade n kratak rok. Stoga NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU će trajati sve do momenta u kome niko više ne postavlja pitanje – da li da potpišem donorsku karticu. Kampanju NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU radili smo verujući u partnerstvo sa državom, iskreno želeći da pomognemo Ministarstvu zdravlja i svim zdravstvenim ustanovama koje sa bave transplantacijama da pristanak na doniranje više ne bude incident već da postane pojava kao što je to slučaj u nekim evropskim zemljama.”, rekla je Sanda Savić, direktorka korporativnih komunikacija Hemofarma i članica UO Hemofarm Fondacije.

makonda-tracker