lakše je nego što mislite

Jednostavno rešenje: Evo kako da jedete sve ono što volite tokom praznika, a da se NE UGOJITE!

0
Ko može odoleti svoj toj hrani tokom praznika? Slave, novogodišnje veče, Božić,...toliko prilika i toliko puno divno spremljnih jela.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ono što nas osim sjajnog raspoloženja i možda malo umora čeka nakon toga jesu kilogrami. Međutim, to ne mora biti tako jer su naučnici utvrdili kako da jedemo ono što volimo i ne ugojimo se, kada je praznični period u pitanju.

Ne čudi što su vršena istraživanja oko toga kako uživati u hrani tokom praznika i ne dobiti višak kilograma!

 

Zakoračite u 2017. godinu srećni i zadovoljni: 10 odluka koje morate doneti do kraja ovog meseca!
 

Istraživanje je vršeno na mladim ženama između 21 i 26 godina. Nedelju dana su u organizam unosile 30 odsto više kalorija nego inače, što je otprilike jednako onome koliko za vreme praznika jedemo. Istraživači su merili masno tkivo kao i nivo šećera u krvi pre i posle.

 

Ono što je povezivalo ove mladne žene jeste činjenica da su redovni vežbači, dakle vežbaju barem 3 puta nedeljno. Rezultati su neverovatni! Iako su jele mnogo više nego inače, rezulati su ostali apsolutno isti.

 

Zakoračite u 2017. godinu srećni i zadovoljni: 10 odluka koje morate doneti do kraja ovog meseca!

 

Istraživači su došli do zaključka da oni koji redovno vežbaju mogu suzbiti efekte prejedanja - barem onog koji traje nedelju dana. Ovo nikako ne znači da se možete prejedati svakodnevno jer vam od vežbanja u tom slučaju nema mnogo pomoći.

 

Dakle, vežbači - opušteno! Vi koji ne vežbate - što pre počnite sa treninzima! Naravno, sve ovo ukoliko volite da jedete, a ne želite višak kilograma.

 

 

makonda-tracker