zdravlje

15 znakova da ste pod stresom i da je vreme da promenite životne navike

0
Stres najčešće tiho, ali konstantno utiče na naš organizam koji sve proživljava i pamti.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Hroničan stres sa kojim se svakodnevno suočavamo ne rezultira uvek ozbiljnim zdravstvenim problemima koji bi nam signalizirali da je vreme za promene u životnim i radnim navikama.

On najčešće tiho, ali konstantno utiče na naš organizam koji sve proživljava i pamti. Naučite da prepoznate simptome koji nas upozoravaju da je vreme za promenu načina života!

 

1. Umorni ste bez obzira na adekvatnu količinu sna
Spavate redovno i dovoljno, ali čak i nakon dobrog sna osećate se jako umorno i najradije biste se odmah vratili u krevet.

 

Opuštanje nije luksuz: Od sada ćete i vi biti ekspert za masažu! (VIDEO)

 

2. Ujutro se teško budite
Zbog izloženosti dugotrajnom stresu, nadbubrežna žlezda ne izlučuje dovoljno hormona kortizola, koji ujutro obično stimuliše stvaranje energije u našem telu i pomaže nam da se razbudimo.

 

3. Nemirni snovi
Sa dužinom sna progresivno se povećava i broj pozitivnih i lepih snova. Ali, kada smo nervozni i napeti, češće se budimo, zbog čega se smanjuje mogućnost dosezanja stupnja sna u kojima umorne i opterećene snove zamenjuju pozitivne i opuštene slike.

 

Smokva- hrana i lek

 

4. Imate veliku želju za slanom hranom
Hronični stres dovodi do disbalansa u količini elektrolita u telu, pa zbog toga svako malo imamo potrebu za nečim slanim.

 

makonda-tracker