lekovito

Izbegnite operaciju i bolne momente: Moćni prirodni RECEPT protiv uraslih noktiju i gljivica — sto posto efikasan

0

U prvoj fazi se neprijatni simptomi uglavnom ne ispoljavaju. Mogu se pojavitiu i simptomi koje izaziva urastao nokat, poput bola, crvenila, otoka.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Urastao nokat najčešće pogađa palčeve i može urasti u okolno meko tkivo samo na jednoj strani, ali neretko je slučaj da nokat uraste sa obe strane prsta na stopalu. Ovo stanje nastaje kada nokat na nožnom prstu raste nepravilno, što probija kožu, pa deformisani nokat raste u dubinu tkiva. U prvoj fazi se neprijatni simptomi uglavnom ne ispoljavaju. Mogu se pojavitiu i simptomi koje izaziva urastao nokat, poput bola, crvenila, otoka.

 

Ukoliko se urastao nokat ne leči na vreme, bakterijska infekcija se može proširiti i na kost, što umnogome otežava njegovo uklanjanje i zahteva ozbiljniju hiruršku intervenciju, piše alfamedica. Da do toga ne bi došlo možete probati i na prirodan način da ublažite tegobe.

 

Za pripremu prirodnog melem potrebno je:

 

 kašika kantarionovog ulja,

 kađika brašna,

 kašika šećera u prahu,

 kašika rakije (loze)

 

Pomešajte sve sastojke kako biste dobili  homogenu smesu. Dobijenom lekovitom smesom trebalo bi namazati nokte,  gazom zaviti i ostaviti da deluje preko noći. Tri naredne noći ponovite postupak.

 

Na ovaj način ćete se riešiti gljivica na nogama, dok je za lečenje uraslog nokta postupak potrebno ponavljati više puta, te paziti da tretman ne nadopunjujete nekim drugim lekovima.

 

urasli nokti
foto: Shutterstock

 

makonda-tracker