recept dana

Pomažu kod uporne helikobakterije i čira na želucu: Suve SMOKVE u hladno ceđenom maslinovom ulju su pravi eliksir

1

Ukoliko ste neretko na antibioticima, hranite se zasićenim mastima, ova moćna mešavina će vam pomoću da ublažite tegobe i telo očistite od toksina.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čudesne suve smokve koriste se za očuvanje zdravlje decenijama, a njihova lekovita svojstva prepoznata su kada je reč o nezi kože, zdravlju kostiju, lečenju helikobakterije, držanja dijabetesa pod kontrolom, kao i hroničnih bolesti.

 

Suve smokve imaju visok sadržaj vitamina C, vitamina E i kalcijuma. Aktivni sastojci koji se nalaze u suvim smokvama deluju kao snažan antioksidans.

 

Ukoliko muku mučite sa upornom heliko bakterijom ili vam je dijagostikovan čir na želucu, suve smokve u hladno ceđenom maslinovom ulju vam mogu pomoći.

 

Priprema:

 

60 plodova suve smokve 

10 kašika maslinovog ulja

 

Isecite smokve na sitne komadiće, važno je da imaju mesa unutra, stavite ih u staklenu teglu i prelijte maslinovim uljem. Hermetički zatvorite i ostavite u frižideru 40 dana. Nakon tog perioda konzumirajte dva puta dnevno pre obroka.

 

Ovim elikisrom ćete očistiti želudac od toksina, bakterija, a služokoža će biti zaštićena.

 

suve smokve
foto: Profimedia

 

Ukoliko niste u mogućnosti da čekate 40 dana, ovo je drugi, jednostavniji recept.

 

300 grama suvih smokava izbelandati u blenderu, pa dodati zagrejano maslinovo ulje. Ostaviti da se prohladi i staviiti u hladnjak 7 dana. Nakon toga svakog jutra i večeri konzumirajte pre jela.

 

Suve smokve obiluju mineralima i to kalcijumom, cinkom, selenom, kalijumom, bakrom i gvožđem.

 

Maslinovo ulje je takođe poznat kao snažan antioksidans, a lekari ga preporučuju kod osoba sa Kronovom bolesti.

 

maslinovo ulje
foto: Shutterstock

 

makonda-tracker