rešenje za probleme

Inhalirajte se ili dobro začinite svoju hranu: 7 prirodnih načina za borbu protiv upale sinusa

0

Postoje metode koje možete primenjivati kod kuće, te će vam one pomoći da se izborite sa problemom koji vas muči.

foto: Shutterstock/Kleber Cordeiro
foto: Shutterstock/Kleber Cordeiro

 

Ako jedva dišete i da zbog toga imate glavobolje, pa vam se čak javlja i otok, kada duvate nos curi vam zelenkasti sekret, onda verovatno imate upalu sinusa. Primenite 7 saveta koji će vam pomoći da se rešite ovog problema:

 

 

Možete se inhalirati

 

Ukoliko ste u mogućnosti posetite parnu sobu ili saunu, ali ukoliko niste onda postoje i drugi mačini kako možete da se inhalirate. Dakle, u posudu sa vrućom vodom ubacite čaj od žalfije ili kamilice i onda udišite paru. 

 

Stavljajte slane obloge

 

Možete ugrejati so i staviti je u neku vrećicu ili čarapu, a nakon toga možete sve to staviti kao oblogu. Takođe, koristite i masažer koji može da stvori vibracije pa će otvoriti vaše disajne puteve. 

 

 

Ugrejte ren

 

Pre nego što legnete da spavate, možete narendati koren rena, koji ćete staviti na ringlu da se ugrej, a nakon toga nađite neki veliki peškir, prekrijte glavu i nagnite se na zagrejan ren. ovo ponavljajte 5 dana uzastopno. 

 

 

Pripremite sebi čaj od kurkume i đumbira

 

Zagrejtze vodu, pa u nju dodajte komadić izrendanog svežeg đumbiram a nakon toga sipajte kašičicu kurkume u prahu, a nakon toga možete dodati prstohvat crnog bibela i pola kašičice cimeta. Dodajte i malo limuna, pa ostavite da odstoji. Nakon 10-15 minuta, možete popiti čaj. 

 

Dodajte začine u svoj obrok

 

Ako dobro začinite vaš obrok, to će pomoći da se luči sluz i tako se rešava problem začepljenog nosa. Dodajte timijan, kari, ren, beli luk, čili...

 

Raspevavajte se

 

Kada budete pevali omiljene pesme, to će stvarati vibracije koje struje nosnom šupljinom, te tako će vam pomoći da se oslobodite nagomilane sluzi. 

 

Spavajte na boku

 

Ono što će sprečiti nagomilavanje sluzi jeste to da je potrebno da spavate na boku. To će vam pomoći u rešavanju ovog problema. 

 

 

 

makonda-tracker