da li ste znali?

Njihov stil života se razlikuje i time se ponose: Ove istaknute svetske zvezde su odlučile da postanu VEGANI (FOTO)

0

Putem javnih istupanja, blogova, filmova trude da se iskažu svoje stavove, a svaka od njih ima dobar razlog koji ih je naveo na ovakav način života.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sve više javnih ličnosti širom sveta apleuje na važnost tema koje su u vezi sa zdravljem, pravima životnjima, ekološkom svešću, a samim tim poželele su da promene način poimanja sveta i prirode, a to je rezlutirao da se njihov način života nazove vaganskim.

 

Prva na listi jeste glumica Natali Portman koja je bila i producent filma "Eating Animals", a godinama je deo tribina koje govore u prilog veganskom načinu ishrane, očuvanju prirode i reciklaži.

 

Maraja Keri, Natali Portman, Ketrin Švarceneger
foto: Profimedia

Čuvena glumica Pamela Anderson već desetak godina pristupa načinu života koji isključuje konzumiranje namirnica životinjskog porekla, a u svom blogu javno je pisala o ovoj diskutabilnoj temi.

 

—  Veganstvo se ogleda u spasavanju životinja, našeg društva i planete — bila je jasna u svom izlaganju.

 

Pamela Anderson
foto: Profimedia

Proslavljena Mišel Fajer slaže sa ovim stavom, a pored ugroženih prava nedužnih bića, ona se energičnije oseća kada ishrana obiluje fitonutrijentima i žitaricama. Nedavno je istakla da se ovakvim režimom ishrane podmladila, te je njena koža zategnutija, a telo gipkije.

 

Teniserka Venus Vilijams postala je veganka nakon što je saznala da boluje od Sjogrenovog sindroma, autoimunog poremećaja koji se manifestuje umorom i bolovima u mišićima. Ovaj način ishrane bez životinjskih proteina praktikuje više od četiri godine, a i dalje je aktivna na terenu.

 

Slavna manekenka Žizel Bundšen postala je pobornik veganstva kako bi održala vitku figuru, energiju i svežinu, a kako ističe, nakon što je izbacila meso i mlečne prozvode oseća se neuporedivno zdravije.

 

Žizel Bundšen
foto: Instagram

Pop zvezda Arijana Grande otkriva da je priklonjena ovakvom načinu života usled ljubavi prema životinjama i ekologiji. Njena ishrana se svodi na raznovrsno voće, povrće, žitarice, a neretko i sama sprema obroke kako ne bi došla u iskušenje da prekrši režim koji propisuje veganstvo.

 

Podsetimo, na spisku poznatih dama nalaze se i muzička ikona Madona, glumica Demi Mur, pevačica Džesi Džej, manekenka Romi Strijd, pop zvezda Majli Sajrus, kao i vojvotkinja od Saseksa Megan Markl.

 

 

makonda-tracker