VIŠENAMENSKO

TONER ZA KOŽU, SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE I DEZINFEKCIJU: Moćno jabukovo sirće će vam na ovaj način pomoći u KUĆI!

0

Jabukovo sirće sadrži preko 90 različitih stvari koje doprinose zdravlju, uključujući kalijum, kalcijum, magnezijum, vitamin B, bakar i flavonoide.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jabukovo sirće je namirnica koja je odlična za mnoge stvari, od čišćenja kuće pa do nege kože, ali mnogi ne znaju za što ga sve mogu korisiti. 

 

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje

 

Zbog antibakterijskih svojstava, sa jabukovim sirćetom možete napraviti izvrsno, prirodno sredstvo za čišćenje kuće, rešavajući se stvari poput plesni. Pomešajte jednu kašiku vode sa pola kašike jabukovog sirćeta u posudi ili bosi sa raspršivačem.

 

Neutrališe mirise u kući

 

Jabukovo sirće ponekad se može korisiti kao osveživač, a sve što treba da uradite je da ostavite posudu sa jabukovim sirćetom na stolu ili kraju sobe.

Očistite veš-mašinu

 

Jabukovo sirće vam može pomoći da veš-mašina ostane čista, ali sprečava začepljenja. Dodajte dve kašike jabukovog sirćeta u komoru i pusite mašinu da radi bez odeće.

 

Sirće
foto: Profimedia

 

Za kupanje kućnog ljubimca

 

Dodavanjem jabukovog sirćeta u vodu tokom kupanja, kućne ljubimce možete spasiti od buva i krpelja. Takođe, sirće će uticati da dlaka vašeg ljubimca izgleda sjajnije i bude mekša.

 

Operite voće i povrće

 

Ako želite da budete sigurno da je vaše voće i povrće bez potencijalnih pesticida operite ih u smesi od jedne kašičice sirećeta i jednu trećinu čaše vode.

 

Toner za kožu

 

Jabukovo sirće može da vam pomogne u nezi kože tako što ćete se rešiti loših bakterija i ulja. Prirodne kiseline sirćeta mogu da pomognu u pilingu kože, rešavaju probleme poput hiperpigmentacije i oštećenja od sunca. Jabukovo sirće je prejak za direktno nanošenje na kožu, te zato napravite toner, razređen s jednim delom sirćeta i dva dela vode.

 

 

 

makonda-tracker