ZDRAVLJE NA DOHVAT RUKE

ZABORAVITE NA VEŠTAČKE SUPLEMENTE I "MAGIČNE KAPSULE": Uz ove moćne NAMIRNICE ojačajte imunitet!

0

Pandemija virusa korona je uplašila ljude širom sveta, ali i dalje je najbolje za zdravlje koristiti prirodne lekove.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

S obzirom na to da smo svi podložni prehladama i virusima, veoma je bitno da organizam okrepimo prirodnim vitaminom C, koji će ojačati naš imunitet.

 

Preporučena dnevna doza za žene je 75, a za muškarce 90 miligrama. Evo u kojim namirnicama ga najviše ima:

 

Čili papričice: Pola šoljice iseckanih čili papričica sadrži 107,8 mg vitamina C, a naučnici su otkrili da su papričice bogate kapsaicinom, sastojkom koji ih čini ljutim. On pomaže i kod ublažavanja bolova u mišićima i zglobovima.

 

Crvena paprika: Šoljica crvene paprike sadrži skoro tri puta više vitamina C od pomorandže. Takođe, ovo povrće bogato je vitaminom A, koji je izvrstan za zdravlje očiju.

 

Zelena paprika: Šoljica zelene paprike sadrži dnevnu dozu potrebnog vitamina C, a takođe je dobar izvor hranljivih vlakana koji pomažu u radu metabolizma i probave.

 

Kelj: Kelj je bogat vitaminima A i K, a sadrži 80 mg vitamina C. Čestom konzumacijom kelja unosite u telo dnevnu dozu minerala i nezasićenih masnih kiselina.

 

Brokoli: Ovo povrće bogato je vitaminom C i vlaknima, a po serviranju sadrži samo 30 kalorija. Neka istraživanja pokazuju da može pomoći u prevenciji više vrsta raka.

 

brokoli
foto: Profimedia

 

 

 

 

makonda-tracker