strašno

"TO JAVNOST TREBA DA ZNA": Srpski hirurg otkrio kako izgledaju obdukcioni nalazi žrtava korone i ukratko — FRAPANTNI su

0

Naš hirurg upozorava javnost da je Covid-19 daleko od obične upaće pluća.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dr Miljko Ristić, hirurg na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, u jutarnjem programu na TV Pink još jednon apelovao je na mlade da vode računa o zaštiti, jer je sada među novozaraženima upravi njih najviše.


Istakao je i da se o virusu ne zna mnogo, da svakodnevno dobijaju saznanja, ali da je jedno sigurno, velikom brzinom razara organizam čak i kod zdravih pacijenata.

 

foto: Profimedia

SZO ne preporučuje da se radi obdukcija pacijenata koji su preminuli od kovid-19, zbog velikog rizika od zaraze. U Kini je to urađeno tek nakon 1.200 preminulog. Srbija ima liberalan stav na ovu temu i kod nas je nad 17 preminulih urađena obdukcija, a NALAZI SU FRAPANTNI. Potpuna nekroza plućanog krila koja se ne može ničim popraviti, pacijenti umiru za 48 sati, to nije obična upala pluća koja se leči antibioticima. Umiru i kad nemaju nikakvih pridruženih bolesti. To mladi moraju da shvate. Kod najvećeg broja mladih koji su umrli, smrt je nastupila u roku od 24-48 sati. I to javnost treba da zna. Omladina to mora da čuje. To nije obična upala pluća, to je teška bolest, treba da smanje aktivnosti i izbegnu zaražavanje — istakao je.

 

 

makonda-tracker