SAD JE KLJUČNO DA OSTANEMO KOD KUĆE

NAJNOVIJI PODACI O VIRUSU KORONA U SRBIJI: Opada broj zaraženih, ALI NE SMEMO SE ZAVARAVATI!

2

Epidemiolog dr Predrag Kon saopštio je da je tokom protekla dva dana primećen pad u broju zaraženih u našoj zemlji

foto: Printscreen Kurir TV
foto: Printscreen Kurir TV

Na današnjem redovnom obraćanju medijima član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 dr Predrag Kon dao je konačno nadu da bi uskoro epidemija u Srbiji mogla da počne da jenjava.


Ono što se primećuje jeste da je opao broj pozitivnih u poslednja dva dana, što ni u kom slučaju ne može da bude loše, ali ne smemo se zavaravati, ovo je možda samo jedan kratak predah — istakao je on.

 

Da li se usuđujem da kažem da je dobro? Svakako da jeste dobro, ali se ne usuđujem da kažem da je to neki pouzdan znak jer je tek dva dana. Bilo bi idealno da se tako nastavi. S druge strane, mi zaista imamo bolju situaciju nego što je u 25. danu bilo u Italiji, i to prilično bolju, tako da imamo razloga da se ozbiljno nadamo da smo puno toga uradili. Videćemo dalje, vidite da se broj osoba na respiratoru povećava, svakako da to pokazuje koliko imamo ljudi koji su zaista u životnom riziku. Prema tome, kada je taj broj 62, a već sada imamo 16 umrlih, moramo da budemo ozbiljni. Dobro je i to sto gazimo iz dana u dan, vec je četvrta nedelja prošla, što je jako korisno i dobro. S jednim krajnje umerenim optimizmom mogu da kazem da nije loše — rekao je Kon.


Prema poslednjem preseku, do 30. marta u 15 časova zaraženo je 785 osoba. Zato je u ovom trenutku najvažnije da ostanemo kod kuće i svedemo izlaske na najneophodnije, kao što je kupovina osnovnih životnih namirnica.

makonda-tracker