POMOZIMO I MI

IGOR TRČI ZA SONJINO ZDRAVLJE: Humani profesor pomaže bolesnoj devojčici da samostalno prohoda

0

Igor Kovačević, profesor fizičkog vaspitanja i pokretač akcije “SMS za kilometar” u okviru Humanitarne fondacije “Budi human” i dalje trči za decu kojoj je potrebna pomoć. Ove nedelje u Čačku trči za Sonju Kovačević.

foto: Budi human
foto: Budi human

 

U Čačku se u nedelju 15. 9. 2019. održava Čačanski polumaraton na kome će profesor Igor trčati za Sonju Kovačević.

 

Sonja Kovačević ima 14 godina, a od druge godine, svaki dan odlazi na fizikalne terapije. Devojčica ima atrofiju malog mozga usled koje ima raznovrsne smetnje u razvoju, ponašanju, a naročito se odražavaju na hod i govor.

 

foto: Budi human

Ceo raspust, 11,5 nedelja Sonja je provela na neurorehabilitaciji u Zagrebu na poliklinici Glavić. Terapija je bila izuzetno uspešna, ostvaren je veliki pomak u njenom lečenju. Postoji mogućnost da Sonjino zdravstveno stanje bude još bolje, ali je neophodno da nastavi sa neurorehabilitacijom.

 

- Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su pomogli da Sonja ode u Zagreb, i celom timu u Zagrebu koji se maksimalno angažovao da Sonja dođe kući što boljeg zdravstvenog stanja - kaže Sonjina mama Mila, koja se sama stara o svojoj ćerki.

 

Molimo sve ljude dobre volje da pomognu!

 

Ukoliko ste u mogućnosti pošaljite 195 na 3030 i kupite kilometar koji će Igor rado istrčali za Sonju. 1 km – 1 poruka košta 200 dinara. Ovim gestom podržaće te Igora i njegovu humanu akciju i Sonju i njenu borbu za samostalnost.

 

Sonji možete pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun.

 

makonda-tracker