obratite pažnju

Kako sprečiti napad izazvan hladnim vazduhom? Zimski trik koji svi astmatičari treba da znaju

0

Ne samo što nas šal greje u zimskim mesecima nego može da pomogne na još jedan način...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Kako piše BBC, organizacija Asthma UK pozvala je sve astmatičare da obavezno nose šalove u zimskim mesecima.

 

Udisanje hladnog i vlažnog vazduha steže disajne puteve i može da bude okidač za astmatični napad kod troje od četvoro pacijenata, navodi ova organizacija. Zbog toga je pokrenuta akcija #Scarfie, u okviru koje Asthma UK ističe da "šal može da spasi život".

 

Probudili ste se usred noći i niste mogli da se pomerite? 11 potpuno normalnih stvari koje su se svima desile u snu

 

Ipak, oni naglašavaju da on nije alternativa za lekove, te je obavezno koristiti terapiju za astmu redovno i koristiti šal samo kao dodatni trik za očuvanje zdravlja.

 

foto: Profimedia

- Bezbroj puta sam završila u hitnoj pomoći zbog astmatičnog napada izazvanog hladnim vremenom. Taj osećaj je užasan, nikad ne možeš da se navikneš na to da ti se čini kao da dišeš na slamku. Hladan vazduh mi je bio veliki problem, čak je i odlazak od kuće do automobila u hladnim zimskim jutrima bio okidač za napade. Srećom, pre nekoliko godina sam saznala za trik sa šalom i sad imam mnogo manje problema - ispričala Debi Vud (58).

 

Jači od svakog leka: Prirodni sirup koji rešava probleme s disanjem

 

Samo u Velikoj Britaniji trenutno živi četiri miliona astmatičara, dok na sajtu astma.rs stoji podatak da u Srbiji od astme pati sedam odsto mališana, kao i da svaki dvadeseti odrastao stanovnik naše zemlje astmatičar.

 

makonda-tracker