Ona je Robin Stajn Deluka

Nagle promene raspoloženja, nadutost, bol i psihološkinja koja tvrdi da to ne postoji: Predmenstrualni sindrom je mit?

0

Psihološkinja tvrdi da je predmenstrualni sindom mit, te da moderne žene pod uticajem raznih informacija koje se u današnje vreme u raznim knjigama plasiraju misle da im se dešava nešto što zapravo i ne postoji...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Robin Stajn Deluka tvrdi da je sve to mit, uz objašnjenje da je PMS samo način na koji se moderne žene muče sa svojim životima. Ona veruje da su one sve pod velikim uticajem laži iz knjiga, magazina i medicinke industrije.

Mi prihvatamo tu ideju da je naše telo neispravno. A verovatnije je da se žene osećaju pretrpane svime", objasnila je Robin.

foto: Profimedia

Kako ona smatra, mnogi simptomi PMS-a su verovatno znaci da se žene previše forsiraju, a PMS koriste kao izgovor, da na kratko pobegnu iz te "robije".

 

Takođe, u svojoj provokativnoj knjizi oprobala se u "umanjivanju uticaja hormona". Autorka priznaje da hormoni mogu uzrokovati neugodne simptome, ali ipak tvrdi da oni ne mogu u tolikoj meri da spreče normalno funkcionisanje. Idnipendant napominje i da je dodala da se svi zapravo osećaju tako ponekad.

 

PMS više nije bauk: Uz prirodne sastojke rešite se svih nelagodnosti

Hormonalne promene utiču naše raspoloženje i to nije mit. Oko 95 odsto žena proživljava PMS u nekom periodu. Nije da se osećamo 'zatrpano'. Uopšte se ne slažem s time da to pokazuje samo borbu modernih žena s time da imaju i rade sve", rekla je profesor Džojs Harper, sa jednog Univerziteta u Londonu, na konto teorije Deluke.

makonda-tracker