naučno potvrđeno

Mnogi je smatraju odvratnom, ali ova navika garantuje orgazam: Zašto treba da spavamo sa čarapama? (FOTO)

0

Iako nisu previše romantične, čarape bi trebalo da postanu vaš omiljeni odevni komad. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko uživate da spavate sa čarapama, ovo su dobre vesti! Naime naučnici su dokazali da topla stopala toko noći utiču na kvalitet sna. 

 

Osetite vaše telo: 7 signala koji upućuju na ozbiljne probleme!

 

Grejanje stopala širi krvne sudove, što je dovoljan signal mozgu da je vreme za spavanje. Kada se krvni sudovi na stopalima i dlanovima prošire, telo dobija poruku da je spremno za spavanje. 

 

Znači, ako su vam stopala topla tokom noći imaćete manje problema sa spavanjem i sigurno ćete lakše zaspati. 

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

foto: Profimedia

 

Studija koju je objavio International Weekly Journal of Science čak govori da se sa čarapama na nogama zaspi i do 15 minuta ranije.

 

Osim dužeg i kvalitetnijeg sna, ovaj odevni komad u krevetu pomaže i kod valunga, pozitivno uteče na suhu kožu stopala i pospešuje orgazme. Stoga, vredi barem razmisliti.

 

Ni dijeta ni fizička aktivnost ne mogu da vam pomognu: Zbog ovih problema nemate ravan stomak (FOTO)

 

S ovim rezultatima odavno se slaže i tradicionalna kineska medicina koja se fokusira na bolju cirkulaciju. Hladna stopala iz tela "sišu" energiju što remeti protok životne energije qi.

 

Hladnoća uopšte blokira cirkulaciju, dok ju toplina podstiče. Takođe, zbog stagnacije u hladnoći lako može doći do različite boli.

 

Primjer je Rajnadova bolest, stanje koje uzrokuje da neka područja tela poput prstiju na rukama postanu hladni ili da otupe na osjet, kao reakcija na niske temperature ili stres. Manje arterije koje opskrbljuju kožu krvlju postaju uske te samim time ogrničavaju cirkulaciju.

makonda-tracker