humanitarna akcija

Za njeno samostalnije detinjstvo malo fali: Priključimo se akciji za pomoć Dunji Kraćun

0

Dunja Kraćun je rođena 07. 11. 2012. godine iz blianačke visokorizične održavane trudnoće.

foto: press
foto: press

Po rođenju dobija ocenu 1. Reanimirana, stavljena na mehaničku ventilaciju. Trećeg dana dolazi do pneumotoraksa i usled nedostatka kiseonika do trajnog oštećenja mozga, pojave cisti i krvarenje najtežeg, 4. stepena. Lekari su roditelje upozorili na najgore. Uprkos svemu Dunja uspeva da prevaziđe sve to, a posle skoro dva meseca polinje da pravi po neki samostalni udah. 29.1.2013. prvi put je operisana na neurohirurgiji, plasiran VP sant koji drenira likvor iz komora u stomak, 9.4.2013 rađena revizija i dreniraju se ciste.

 

Kao posledicu svih operacija i dodatnog ostećenja mozga Dunja ima cerebralnu paralizu, epilepsiju, hidrocephalus, a od pre mesec dana i oštećenje bubrega. Ali ni to je nije sprečilo da sedi, puzi, priča i bori se.

Nakon operacije u Turskoj 15. juna ove godine, koja je prošla u najboljem redu, na redu su vežbe od kojih zavisi Dunjina budućnost.

 

Za Dunjino što samostalnije detinjstvo malo fali, a svi mi možemo da pomognemo koliko god smo u mogućnosti!

 

U fondaciji Budi human Aleksandra Šapića otvoren je račun na koji možete da uplatite novčana sredstva na kojima bi porodica Kraćun bila neizmerno zahvalna. Naše MALO njima znači MNOGO.

makonda-tracker