oprez!

Evo šta će se desiti ako zaboravite da popijete pilulu za kontracepciju

0

Iako su pravila korišćenja kontracepcijske terapije vrlo jednostavna, žene vrlo često zaboravljaju da popiju tabletu. Ako se ikada i vi nađete u takvoj situaciji, sledite ova jednostavna pravila

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Popij tabletu svakog dana u isto vreme tri nedelje, potom napravi pauzu od 7 dana - vrlo je jednostavan i jasan postupak korišćenja kontracepcijskih pilula. Ipak, ponekad životne obveze mogu da naruše ovu rutinu i poremete čitav proces zaštite od neželjene trudnoće ili pak hormonalne terapije.

 

Istraživanje je pokazalo kako žene najčešće zaboravljaju da popiju kontracepcijsku tabletu tokom vikenda, kada su njihove nedeljene rutine poremećene i tada dolazi do problema i glavnog pitanja - što uraditi ako zaboravimo da popijemo kontracepcijsku tabletu?

 

Devojke, budite oprezne: Pilula za dan posle NEĆE DELOVATI ako ne postupite ovako

 

Ginekolozi ističu kako nije svejedno u kojoj nedelji je korisnica zaboravila da popije jednu ili više tableta. Najveći rizik za trudnoću je kada se tableta zaboravi u prvoj nedelji nakon pauze. Ukoliko kašnjenje nije duže od 12 sati, rizika gotovo da i nema.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker