POPRAVITE ZDRAVLJE

Konzumirajte ih svakog dana: Namirnice koje izbacuju nagomilani nikotin i toksine iz vašeg organizma (FOTO)

0

Da li ste znali da voda na nikotin u telu deluje praktično poput metle?

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svi smo svesni da je pušenje izuzetno loše po zdravlje, ali i pored toga, mnogi ljudi imaju poteškoće sa ostavljanjem ove štetne navike.

 

Nikotin prouzrokuje brzo povećavanje krvnog pritiska i ozbiljno šteti plućima. Štaviše, čak i ako prestanete da pušite, efekt nikotina će trajati godinama.

Ipak, zdrava ishrana i životne promene vam mogu pomoći da eliminišete nikotin iz tela. Ove namirnice će vam u tome brzo pomoći:

 

Brokoli


Bogat je vitaminima C i B5. Pušenje smanjuje nivo vitamina C u telu. Jedite više brokolija kako biste eliminisali nikotin iz organizma.

 

Narandže


Sok od naradže je bogat vitaminom C. Redovno konzumiranje pomorandži je pospešiti vaš metabolizam i smanjiti stres.


Rezultati stižu za 15 dana: Očistite bubrege na brz i efikasan način (FOTO)

 

Sok od šargarepe


Ukoliko pušite, trebalo bi da znate da svaki put kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u vašem telu naredna 3 dana. Nikotin takođe oštećuje vašu kožu. Sok od šargarepe je dobar za kožu i bogat vitaminima A, C, K i B za koje je dokazano da su efikasni kod uklanjanja nikotina iz tela.

 

Spanać


Spanać je jedno od najzdravijeg povrća jer ne samo da je bogato vitaminima, već sadrži i velike količine folne kiseline.

 

foto: Profimedia

 

Kivi


Ovo čudesno voće će vam pomoći da eliminišete nikotin iz tela. Kivi je bogat izvor vitamina A, C i E. Kada pušite, nivoi ovih vitamina se smanjuju.

 

Voda


Pušenje dehidrira vaše telo. Po mnogim istraživačima, konzumiranjem velike količine vode možete prestati sa pušenjem i eliminisati nikotin iz tela.

 

 

makonda-tracker