birajte pažljivije

Prestanite da krivite prolećni umor - tajna je u vašem jelovniku: 5 namirnica zbog kojih se neprestano osećate iscpljeno

0
Ako osećate hroničan umor, nedostatak energije, možda se pravi razlog krije u konzumaciji sledećih namirnica…
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Promena godišnjih doba deluje na kompletan organizam ljudi koji se često žale na osećaj umora, nedostak energije, iscrpljenost...

 

Ovaj postupak nije prijatan ali će vas sačuvati od virusa: Ruski trik za jačanje imuniteta (FOTO)

 

Ipak, za oslabljen imunitet i pomenute simptome ne mora isključivo biti odgovorna ova promena, a to dokazuju i brojni nutricionisti koji često ukazuju na važnost zdrave i izbalansirane ishrane.

 

Upravo od njih saznali smo da neke namirnice negativno deluju na naš kompletan organizam, te mogu da nas iscrpe i otežaju životni ritam. U nastavku vam otkivamo o kojim namirnicama je reč.

 

Kafa

 

foto: Profimedia

Kafa je mnogim ljudima omiljeni napitak uz koji započinju dan. Ipak, kako ističu stručnjaci dve šolje na dan je preporučena doza koja može podsticajno da utiče na naše zdravlje, a poznato je i da stimuliše naš centralni nervni sistem. U suprotnom ako konzumirate više šolja možete da ugrozite rad vitalnih organa, ali i da podstaknete gojenje.

 

Genijalan trik koji vam nikad ne bi pao na pamet: Evo kako da skuvate slatku kafu, ali BEZ ŠEĆERA

 

Umesto kafe, probajte da uvedete ispijanje zelenog ili crnog čaja, koji će vam takođe obezbediti dovoljnu dozu kofeina za dan!

 

Energetske pločice

 

foto: Profimedia

Iako su poznate kao zdrav obrok ili užina koja može brzo da zaisiti, po mišljenju nutricionista enegetske pločice bi trebalo da izbegavate - posebno tokom radnog dana. One su jedino prihvatiljive kada planirate da trčite, ili se bavite nekim drugim aktivnom sportskom disciplinom. U drugom slučaju, možete zateći sebe kako imate potrebu da zaspite za radnim stolom.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker