Ne preporučuje se

Evo zbog čega ne bi trebalo jesti krastavac i paradajz zajedno u salati

0
Kombinacije nekih namirnica u salatama jednostavno ne mogu da idu zajedno, a evo i zbog čega.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa


Svako povrće po Ajurvedi ima različito vreme probavljivosti i zato je neophodno da znamo vreme varenja povrća pre nego što ga kombinujemo sa drugim povrćem ili namirnicom. Često loše kombinacije povrća mogu dovesti do nadimanja, bola u stomaku, kao problema i crevima.

 

Pokušajte da izbegavate ove kombinacije namirnica.

 

1. Krastavac i paradajz - ove dve namirnice ne bi trebalo da konzumirate zajedno. Kada su u stomaku i proces fermentacije počne, kiselina je ta koja izaziva stomačne probleme.

2. Voće posle jela - voću je potrebno dosta vremena da se svari i ako ga jedete posle jela njegove kiseline mogu dovesti do nadimanja i digestivnih problema.

3. Povrće i sir - kombinacija koja će sigurno izazvati nadimanje.

4. Banane i mleko - mnogi obožavaju banana šejk, ne znajući da upravo ova kombinacija mnogo usporava varenje.

5. Dinja i lubenica - ove dve namirnice ne treba kombinovati ni sa jednom drugom namirnicom prilikom jela.


SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:


6 recepata za salate koje mogu da zamene obrok
 

Kako očistiti blato sa odeće i spasiti presoljeno jelo: 3 trika sa krompirom
 

Jela je 3 urme dnevno 12 dana, ovo su rezultati
 

Krastavac - ublažava glad, otklanja stres i čisti sanitarije!
 

Pomešajte limun i cimet i iskoristite sve blagodeti ove kombinacije
 

 

makonda-tracker