savet koji smo čekali!

Oni će vas naučiti kako da odaberete najbolje kuhinjske aparate

0

Naša kuhinja je domaćinska i praktična

foto: Promo
foto: Promo

Kada je reč o kuvanju i opremanju kuhinja, njih dvoje imaju strast pravih domaćina. Milica i Nebojša, poznati po Instagram profilu serotonin.rs, obožavaju da kuvaju, a tu svoju ljubav su pretvorili u profesiju tako što se bave prodajom najsavremenijih i najkvalitetnijih linija posuđa marke „Staub“ i sitne kuhinjske galanterije. Nedavno je ovaj poznati bračni par, koji ima veliki broj pratilaca i na društvenim mrežama, opremao svoju kuhinju, a sa čitaocima portala Glossy podelio je svoja praktična rešenja za opremanje kuhinje i otkrio koji su to kuhinjski aparati najbolji izbor.

 

Opišite nam vašu kuhinju u tri reči?

 

- Praktična, moderna, domaćinska.

 

Šta vam je bio najveći izazov pri opremanju kuhinje? Kako ste birali aparate? Na šta ste obraćali pažnju?

 

- Najveći izazov je bio odabir tehničkih uređaja i radne ploče. Znate, nama je uvek važan dobar odnos cene i kvaliteta. Zato smo i odabrali „Beko“ ugradne uređaje, a za radnu ploču - granit. I volimo osećaj koji sad imamo, a to je „baš smo pametno izabrali!" Dakle, nama je bitna dugotrajnost, kvalitet materijala i vrhunske tehničke karakteristike. Uz „Beko“ smo još dobili sjajan dizajn i svu onu "dodatnu opremu". Kao kad birate auto, to je sve ono što vam baš prija, a dodatno se plaća. Takođe, petogodišnja garancija nam je bila visoko na listi prioriteta i eto, imamo i nju. Bili su nam važni i kapaciteti uređaja, jer smo mi velika porodica. Birali smo praktična rešenja - modele gde je maksimalno iskorišćen prostor.

 

BEKO PR, Milica i Nebojša serotonin.rs
foto: Promo

Npr. rerna (BVM 35500 XPS) nam je kapaciteta čak 80 litara, iako je standardne širine 60cm , a mašina za sudove (DIN28428) prima čak 14 kompleta! Indukciona ploča (HII 88810 NT) širine 80 cm i ima korisnu površinu celom svojom pločom, a ne samo u formi ringli. Eto, baš smo dobar izbor napravili.

 

Koja funkcija vam se čini najvažnijom od svih koje savremene rerne imaju?

 

- Više jela u jednoj rerni u isto vreme, kolač i meso, „PizzaPro“ opcija i sve druge opcije, pečenje na pari, 3D pečenje. Sva ova praktična rešenja ima „Beko“ rerna.

 

Zašto ste se odlučili za indukcionu ploču, a ne klasične “ringle”? U čemu je prednost?

 

- Spajanje zona je sjajna stvar! Vi sami upravljate veličinama grejnih ploča u skladu sa posuđem koje imate. Ne ograničava vas veličina „ringle“ kao na običnim šporetima, već možete da kuvate u velikim šerpama što je nama veoma važno jer često spremamo jela za mnogo ljudi. Ploča se lako održava, uvek može da bude čista, postoji opcija da na minut isključite, prebrišete ako je nešto pokipelo i odmah nastavite sa kuvanjem jer se željena temperatura postiže veoma brzo.

 

BEKO PR, Milica i Nebojša serotonin.rs
foto: Promo

Koliko vam je bilo važno da i aspirator izgleda lepo i da li je mit ili istina da može da ,,izvuče“ i mirise zaprške, pa da kuhinja može biti spojena sa dnevnom sobom?

 

- Iskreno, aspirator je pobednik! On je prava zvezda naše nove kuhinje. Pružio nam je komfor i užitak kuvanja. Prvo, toliko lepo izgleda da je centralna tačka prostorije i pleni svojim dizajnom. Služi nam i kao ogledalo! Ali, najvažnije je da stvarno radi svoj posao. Znate, kod aspiratora je najbitniji kapacitet i da nivo buke nije previsok, a ovaj model BHCA94640BH je po svemu fantastičan. Ukoliko imate i odvod napolje (kao mi), uz ovako moćan aspirator, jasno je da mirisi nemaju šanse.

 

Koji vam je kuhinjski aparat omiljen i zašto?

 

- Iskreno, nismo sigurni šta bismo pre pohvalili. Najveća promena su nam aspirator i indukciona ploča. Već sama promena na širinu ploče od 80 cm je fenomenalna. Ova naša ploča ima maksimalnu iskorišćenost zona, jer su one međusobno povezane. Bilo gde da se spusti koji god oblik posude, ona radi savršeno i greje čitavu površinu dna posude. Obzirom da mi koristimo Staub tučano posuđe, koje u svom asortimanu ima i okruglo i ovalno i četvrtasto posuđe, našoj sreći nema kraja. Najzad ploča koja nam 100% završava posao. Napokon sve staje i sve može istovremeno da se sprema. Da ne bude da ostalo zapostavimo: rernu još nismo ispitali do krajnjih granica, ali za sada je premašila naša očekivanja. Model koji mi imamo ima praktično rešenje - opciju Split&cooking. To praktično znači da je moguće podeliti rernu na dva dela i spremati dva jela na dve različite temperature bez mešanja mirisa. Zvuči neverovatno, ali postoji. Na kraju, ali ništa manje važna - mašina za sudove. Iskreno, bojali smo se da li će moći baš sve da se spakuje što nama treba, ali se pokazalo da nismo pogrešili. Sa prethodnom mašinom smo imali problem jer nisu mogi da stanu veliki tanjiri i vinske čaše. Sada smo prezadovoljni što smo to rešili, pa je moguće nakon fine večere sa prijateljima da se sve spakuje u mašinu, i do ujutru je sve oprano i osušeno. Cakli se! Mi smo opsednuti čašama, pohvalili bismo program pranja za staklo i kristal koji zaista radi svoj posao bez greške.

 

E da, umalo da zaboravimo: ekstremno je tiha i u standardnom modu... „Silent“ opciju ne koristimo, uopšte nam nije potrebna. Inače, dilema oko toga da li da uzmemo ugradne uređaje ili klasične nije postojala: ugradni mnogo bolje izgledaju od samostojećih aparata! Kuhinja je svedena i lakša za održavanje. To je dobitna kombinacija. Uživamo i kuvamo “like a pro”!

 

makonda-tracker